ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Άνοδο 16% για το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένει η Goldman Sachs

Έως τις 1.550 μονάδες μπορεί να αναρριχηθεί ο Γενικός Δείκτης το επόμενο 12μηνο, με την αμερικανική τράπεζα να εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 8%.

Ράλι για το Χρηματιστήριο Αθηνών το επόμενο 12μηνο αναμένει η Goldman Sachs, προχωρώντας σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τον Γενικό Δείκτη στις 1.550 μονάδες από 1.375 μονάδες που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της. 

Ως εκ τούτου η αμερικανική τράπεζα «βλέπει» άνοδο 16% για την εγχώρια αγορά, η οποία είναι η δεύτερη υψηλότερη μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, ενώ βάσει των υπολογισμών της το P/E της ελληνικής αγοράς θα αυξηθεί στο 8x από 7,5x σήμερα, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή θα σημειώσουν άνοδο της τάξης του 8%.

Εν γένει η Goldman Sachs εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των αναδυόμενων αγορών φέτος, αποτιμώντας ότι θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων και έναρξη μείωσης επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. 

Αναβαθμίζει τον στόχο της για τον δείκτη MSCI των Αναδυόμενων Αγορών στις 1.125 μονάδες, από 1.050 μονάδες πριν, βλέποντας άνοδο της τάξης του 10% φέτος και εκτιμώντας πως οι άνοδος των αποτιμήσεων μπορεί να διατηρηθεί.

Επίσης, αναβαθμίζει τις προσδοκίες της για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή στο 11% από 8% (λόγω χαλάρωσης των χρηματοοικονομικών συνθηκών, που τείνουν να οδηγούν την κερδοφορία των εταιρειών στις περισσότερες μεγάλες αγορές. 

Προβλέπει ακόμα ότι οι ισχυρότερες αποδόσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Ασίας, ακολουθούμενη από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, CEEMEA, με τις χαμηλότερες αποδόσεις να σημειώνονται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση του γεγονότος ότι η πορεία των επιτοκίων είναι πλέον κοντά στην πλήρη αποτίμηση (ένα θέμα που έχει ωφελήσει περισσότερο τη Λατινική Αμερική παρά την Ασία) και ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν (ενισχύοντας τις περιφερειακές, ανοιχτές ασιατικές οικονομίες).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Rebound για τον Δείκτη στις 1.417 μονάδες με ώθηση από τις τράπεζες

Με τις τράπεζες στο προσκήνιο και τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς (+4,23%) σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η αγορά ξεπέρασε τη χθεσινή πτωτική κίνηση. ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισαν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Τα βλέμματα στη Fed.
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Έντονο ενδιαφέρον από ξένους για τράπεζες και ενέργεια

Στο περιθώριο του συνεδρίου της Morgan Stanley στο Λονδίνο, οι επενδυτές σχολίαζαν θετικά το deal Alpha Bank - UniCredit, το επιτυχημένο placement μετοχών της Εθνικής και τη φετινή βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με το βλέμμα σε αποτελέσματα, διεθνείς αγορές

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο ΓΔ στον απόηχο των ισχυρών πιέσεων στην Ιταλία μετά την επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες. Τι προβληματίζει τους αναλυτές. Σήμερα τα αποτελέσματα Alpha Bank και Coca Cola HBC.