ΓΔ: 2063.03 1.00% Τζίρος: 212.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Διάθεση κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο, μετά το ανοδικό σερί

Ευθυγραμμίζεται με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε μετοχές που έχουν ενισχυθεί ισχυρά το προηγούμενο διάστημα.

Σε διαδικασία μίας εύλογης διόρθωσης κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, κυρίως σε τίτλους που έχουν «τρέξει» σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. 

Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη, καθώς περιορίζεται η αισιοδοξία για τις μειώσεις επιτοκίων, μετά και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών κυρίως της ΕΚΤ, με τον DAX να υποχωρεί 0,40%. Πτωτική πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,48%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά τη συνεδρίαση και στις 11:26 εμφανίζει απώλειες 0,62% στις 1.345,07 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι πτωτικές μετοχές που είναι 58 έναντι 33 που κινούνται με κέρδη. Πτώση 0,65% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,29% χαμηλότερα. 

Στο -1,08% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει πτώση 1,28%, τη Eurobank να αποδυναμώνεται 0,46%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 1,37% και την Τράπεζα Πειραιώς να υποχωρεί 1,28%. Οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν θετικά σχόλια από τους αναλυτές, με τη Morgan Stanley να προχωρά σε μία νέα αναβάθμιση των τιμών - στόχων, ενώ η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και του placement για το 27% της Τρ. Πειραιώς από το ΤΧΣ, το οποίο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters αναμένεται ότι θα γίνει έως τον Μάρτιο. 

Το placement της Τρ. Πειραιώς αλλά και η εισαγωγή στο ΧΑ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αποτελούν δύο κορυφαία deals τα οποία μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα για την εγχώρια αγορά. 

Με απώλειες το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τίτλο, όμως, τη Coca-Cola HBC να κρατά αντίσταση και να ενισχύεται 0,33%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο ΟΠΑΠ. Πτώση 0,68% για τον ΟΤΕ και 0,65% για τη ΔΕΗ. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Cenergy, Titan και Jumbo. Υψηλότερα του +1% κινείται ο τίτλος της ElvalHalcor. Υποχώρηση 0,60% για την AutoHellas, η οποία ανακοίνωσε ότι το εύρος απόδοσης του επιτοκίου για το 5ετες ομόλογό της θα κυμανθεί από 4,25% έως και 4,60%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει στροφές το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες για δεύτερη ημέρα

Τρέχουν με 2,54% άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς Alpha Bank, Πειραιώς και Optima ενισχύονται άνω του 2%, ενώ ξεχωρίζει η Εθνική με κέρδη που ξεπερνούν το 3%. Πάνω από 1% τα κέρδη για ΟΠΑΠ και ΔΑΑ.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει ταχύτητα ο Γενικός Δείκτης, ώθηση από τράπεζες που υπεραποδίδουν

Πάνω από 1% τα κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί η αποκοπή μερίσματος της Τρ. Κύπρου. Στήριξη από ΟΤΕ και επιλεγμένα blue chips απέναντι στην πτώση ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola HBC.