ΓΔ: 1482.95 0.36% Τζίρος: 35.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:10:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttrstock

Ebury: Συγκρατημένη αισιοδοξία στις αγορές για πτώση των επιτοκίων

Μετά τις ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, οι αγορές ενίσχυσαν συγκρατημένα τις προσδοκίες τους για την έναρξη της χαλάρωσης τον Απρίλιο.

Ενισχύθηκαν οι προσδοκίες των αγορών για την χαλάρωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν «σφίγγα» χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό που υπάρχει, μετά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει η Ebury, ο τόνος των ανακοινώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου ήταν ελαφρώς πιο διστακτικός σε σύγκριση με εκείνον του Δεκεμβρίου. Η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ απέφυγε να παράσχει λεπτομέρειες για τις μελλοντικές αποφάσεις. Αντιθέτως, έδωσε έμφαση στην εξάρτηση από τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν. Ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν μειώσεις επιτοκίων, ωστόσο δεν έκλεισε την πόρτα σε μείωση για την άνοιξη. 

Μετά την ανακοίνωση, οι αγορές ενίσχυσαν συγκρατημένα τις προσδοκίες τους για την έναρξη της χαλάρωσης τον Απρίλιο. Εξακολουθούμε να το βλέπουμε αυτό ως μια ρεαλιστική πιθανότητα, αν και η έλλειψη προόδου στο μέτωπο του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες θα μπορούσε να καθυστερήσει την πρώτη μείωση και να γίνει στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Η ΕΚΤ θα παρακολουθεί επίσης πολύ στενά την αγορά εργασίας στην ευρωζώνη και αναμένεται πιθανότατα να δώσει μεγάλη έμφαση στα στοιχεία για την αύξηση των μισθών που θα ανακοινωθούν. Ωστόσο, και με βάση όλα τα παραπάνω, οι χθεσινές παρατηρήσεις δεν δείχνουν ότι όλα εξαρτώνται από αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Οι αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα

Το περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο και το κλειδί για την πολιτική της ΕΚΤ και το ευρώ θα είναι οι μελλοντικές ανακοινώσεις των στοιχείων για τον πληθωρισμό, σημειώνουν οι αναλυτές.
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Ενισχύεται το δολάριο καθώς η οικονομία ξεπερνά τις προσδοκίες

Σημαντική αυτή η εβδομάδα για τις αγορές καθώς την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Αυγούστου στις ΗΠΑ και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον καθορισμό των επιτοκίων.