ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Όλα τα βλέμματα στην εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος

Τα... φώτα της προσοχής στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε μία περίοδο που το ΧΑ κατακτά συνεχή υψηλά πολλών ετών.

Επίσημη πρώτη σήμερα για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο ΧΑ, με την τιμή εισαγωγής στα 8,20 ευρώ και πραγματοποίησή της σε μία περίοδο ιδιαίτερα θετική για την εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τον στόχο των 1.400 μονάδων, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών. 

Όλα δείχνουν ότι τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια συνεχίζουν να θεωρούν φθηνό το ΧΑ, με αρκετές κατηγορίες μετοχών, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες, να διαπραγματεύονται με σημαντικό discount το οποίο δεν δικαιολογούν τα οικονομικά τους δεδομένα και οι προοπτικές τους, γεγονός που αποδεικνύεται και έμπρακτα από τις συνεχείς αναβαθμίσεις των τιμών - στόχων. 

Την ίδια ώρα το κλίμα σε διεθνές επίπεδο είναι αρκετά θετικό, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες ότι οι μειώσεις επιτοκίων δεν θα καταφθάσουν άμεσα, με το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, Ιζ. Σνάμπελ να υπογραμμίζει ότι η τράπεζα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετική αναφορικά με τις ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων και να εξετάζει πολύ προσεκτικά ακόμη και θετικά δεδομένα για πληθωρισμό και αγορά εργασίας. 

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα υποδεικνύουν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης, με τον DAX να ενισχύεται μόλις 0,04%, ενώ αντίθετα απώλειες 0,08% έχει ο FTSE 100. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,02%. Θετική πορεία ακολούθησε, χθες, η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,37% στις 38.521,36 μονάδες, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,23% στις 4.954,23 μονάδες, ενώ αντίθετα πιέσεις δέχθηκε ο Nasdaq με απώλειες 0,23% στις 17.572,73 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Η μεγάλη αναβάθμιση της αγοράς πλησιάζει, τι μπορεί να συμβεί στις 18 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη στιγμή της αναβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου πλησιάζει και οι Ηλίας Ζαχαράκης και Μάνος Χατζηδάκης αναλύουν τι μπορεί να συμβεί μετά το rebalancing της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ταύρος χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οι τράπεζες έστειλαν τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 17 ετών

Σε νέα υψηλά 17 ετών ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 2.726,49 μονάδες με άνοδο 1,07% και τζίρο πάνω από 327 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι ροές λόγω της επικείμενης αναβάθμισης, στήριξη από το κλίμα των διεθνών αγορών.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η άνοδος του πετρελαίου δοκιμάζει τις αγορές

Μικτή εικόνα στις διεθνείς αγορές, με τα futures σε Wall Street και Ευρώπη να κινούνται ανοδικά, ενώ οι ασιατικές αγορές υποχωρούν υπό την πίεση των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.