ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:39
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

«Ανάσες» μετά τα ρεκόρ για Ευρώπη, κλειστή σήμερα η Wall Street

«Χαμηλή πτήση» για τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω και της αργίας στη Wall Street, ενώ καταγράφεται διάθεση προσεκτικής κατοχύρωσης κερδών, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες ανόδου.

Πτωτική κίνηση στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να παίρνουν ανάσες μετά το ανοδικό σερί αρκετών εβδομάδων και να αναζητούν νέους καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν υψηλότερα τις αγορές, ενώ η απουσία συνεδρίασης στη Wall Street, λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Προέδρου, αναμένεται ότι θα δράσει αρνητικά σε αξία και όγκους συναλλαγών. 

Οριακές οι μεταβολές για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,23%, ενώ ο FTSE 100 ενισχύεται μόλις 0,05%, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,33%. Απώλειες 0,24% για τον FTSE MIB, με τον ΙΒΕΧ 35 να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,48%. 

Οριακές οι μεταβολές για τα futures της Wall Street, με κέρδη 0,04% για τον Dow Jones, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,06% και τον Nasdaq να κινείται 0,15% υψηλότερα. 

Ισχυρά κέρδη έως 3% για τον τίτλο της AstraZeneca, λόγω επιτυχούς δοκιμής νέου φαρμάκου, ενώ κέρδη 4% εμφανίζει ο τίτλος της γερμανικής Rheinmetall, καθώς ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέο εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία. 

Σημαντικές πιέσεις για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,97% στα 82,66 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό εμφανίζει πτώση 0,93% στα 77,75 δολάρια. Σε πτωτική πορεία κινείται και το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου να αποδυναμώνεται 1,3% στα 24,48 ευρώ. 

Διαφορετική κατεύθυνση ακολουθεί η αγορά πολυτίμων μετάλλων, καθώς ο χρυσός έχει κέρδη 0,33% στα 2.030,80 δολάρια, ενώ ο άργυρος υποχωρεί 1,36% στα 23,1 δολάρια. 

Επιστροφή με ισχυρά κέρδη στην ενεργό δράση για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να έχει κέρδη 1,56%, Αντίθετα σημαντικές πιέσεις δέχθηκε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με απώλειες 1,13%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε οριακά κατά 0,08% μετά την κατάκτηση συνεχών ιστορικών υψηλών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος 0,30% στις 2.129,98 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.129,98 μονάδες (+0,30%) και τζίρο 11,65 εκατ. ευρώ. Κέρδη για Τιτάν, Lamda, ΕΤΕ και Πειραιώς, απώλειες για Viohalco, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Ανοδικά 53 μετοχές, πτωτικά 30.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές με επιφυλακτικούς επενδυτές

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην τελευταία εβδομάδα του έτους. Ο STOXX 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,08% στις 589,69 μονάδες. Κέρδη σημείωσαν οι πρώτες ύλες (+1,04%), οι τράπεζες (+0,7%) και ο κλάδος αεροδιαστημικής-άμυνας (+0,2%).