ΓΔ: 1377.46 -0.26% Τζίρος: 21.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Στόχος να μην χαθούν οι 1.420 μον., η προσοχή σε ΟΤΕ

Βελτιωμένο το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό. Μεγέθη αλλά και παροχή μερίσματος του ΟΤΕ θα «διαβάσουν προσεκτικά» οι επενδυτές.

Η διόρθωση που όλοι περίμεναν κατέφθασε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και όχι με ιδιαίτερη ένταση, αλλά κατά τους αναλυτές αρκετή, ιδιαίτερα σε ορισμένες μετοχές ώστε να μην βρεθούν σε υπεραγορασμένα επίπεδα, με το επίπεδο των 1.420 μονάδων να αποτελεί το νέο κρίσιμο επίπεδο για την αγορά, η οποία κατόρθωσε, χθες, να μην το απωλέσει.  

Η ανθεκτικότητα του ΧΑ αποδίδεται και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διαρκείς αναβαθμίσεις τίτλων τόσο του FTSE 25 όσο και του Mid Cap με τιμές – στόχους μάλιστα πολύ υψηλότερες από τα τωρινά επίπεδα, ενώ το ενδιαφέρον συντηρείται τόσο από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ή τις πρόωρες ενημερώσεις, όπως έκανε η Τιτάν, ενώ οι φημολογίες για νέες επιχειρηματικές εξελίξεις και deals συνεχίζονται.

Σήμερα η προσοχή στρέφεται στον ΟΤΕ, με την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του 2023, αλλά και του προγράμματος ανταμοιβής των μετόχων από τον όμιλο. 

Βελτιωμένο εμφανίζεται το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον ΡΜΙ αλλά και αρκετών ανακοινώσεων μεγεθών του 2023 από κορυφαίες εταιρείες, με τον DAX να ενισχύεται 0,18%, ενώ στις ασιατικές αγορές ο Nikkei συνεχίζει το ανοδικό του σερί και την κατάκτηση νέου ιστορικού υψηλού. Ισχυρή ανοδική πορεία καταγράφεται και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,87%. 

Με ήπιο τρόπο αλλά κατορθώνοντας να «γυρίσουν» το πρόσημο κινήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, οι τρεις βασικοί δείκτες της αγοράς, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,13% στις 38.612,24 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε κέρδη 0,13% στις 4.981,80 μονάδες. Πιέσεις, όμως, για τον Nasdaq με απώλειες 0,38% στις 17.478,91 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ