ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΧΣ: Μη δεκτές προσφορές κάτω των 4 ευρώ για το placement της Πειραιώς

Στο ανώτερο εύρος φαίνεται να κλειδώνει η τιμή για το placement της Τρ. Πειραιώς. Νέα ανακοίνωση του Ταμείου για τη διαδικασία της διεθνούς προσφοράς.

Στα 4 ευρώ, δηλαδή στο πάνω εύρος που είχε αρχικά ανακοινωθεί, φαίνεται ότι «κλείνει» τo placement της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς το ΤΧΣ με μία νέα του ανακοίνωση, τονίζει ότι οι διαχειριστές θα πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στους επενδυτές ότι το πιθανότερο είναι πώς δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές κάτω από το επίπεδο των 4 ευρώ. Σημειώνεται ότι και η νέα ανακοίνωση αφορά τη διεθνή προσφορά. 

Όπως σημειώνει το Ταμείο στη νέα του ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».

Νωρίτερα το Ταμείο είχε προχωρήσει σε ένα πιο στενό εύρος τιμών, μεταξύ 3,90 και 4 ευρώ, ενώ το αρχικό ήταν μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της προσφοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

ΤΧΣ: Αυξάνει στα 3,9 ευρώ την κατώτερη τιμή διάθεσης των μετοχών της Πειραιώς

Στην αναπροσαρμογή του εύρους τιμών προχώρησε το ΤΧΣ λόγω του πολύ αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στα 3,9 με 4 ευρώ το εύρος τιμών της δημόσιας προσφοράς έναντι 3,7 - 4 ευρώ που ήταν στην αρχή.
Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Στη διάθεση έως του 27% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς προχωρά το ΤΧΣ

Στις 10:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά η διάθεση των μετοχών σε εγχώριους (15%) και διεθνείς επενδυτές (85%). Θα διατεθεί το 22% με δυνατότητα επιπλέον 5%. Μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ το εύρος της τιμής προσφοράς. Την Τετάρτη στις 16:00 κλείνουν τα βιβλία σε Ελλάδα - εξωτερικό. Τι ανακοίνωσε το ΤΧΣ.
ΑΓΟΡΕΣ

Reuters: Πιθανή πώληση του 27% της Τρ. Πειραιώς από το ελληνικό Δημόσιο

Το πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές.