ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Peiraiws-Xrimatistirio
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Χρ. Μεγάλου: Πρώτος στόχος να γίνουμε η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

Την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι μετά το επιτυχημένο placement η τράπεζα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη.

Την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings, κ. Χρήστος Μεγάλου, στον απόηχο της ολοκλήρωσης του εξαιρετικά επιτυχημένου placement που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. 

Παρόντες ήταν τόσο ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, όσο και ο επικεφαλής του ΤΧΣ, κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, αλλά και πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Γ. Κοντόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Β. Λαζαράκου. 

businessdaily-Peiraiws-Xrimatistirio

 

Στην σημαντική υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η εξαιρετική ανταπόκριση του διεθνούς και ελληνικού επενδυτικού κοινού, αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη επιβεβαίωση της δυναμικής που έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία και ασφαλώς υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών. Επιπλέον, το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει για μία ακόμα φορά την στρατηγική και το έργο που έχει επιτελέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη επιτυχία της διάθεσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μία σύγχρονη και ανεπτυγμένη αγορά που μπορεί να ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τόσο του buy side όσο και του sell side και να συμβάλει στο βαθμό που του αναλογεί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings A.E. κ. Χρήστου Μεγάλου υπογράμμισε: «Η επιτυχής διάθεση του 27% των μετοχών που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα Πειραιώς, με την εκδήλωση ισχυρού διεθνούς και εγχώριου επενδυτικού ενδιαφέροντος με προσφορές που προσέγγισαν τα 11 δις. ευρώ και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο τιμής, σημαίνει την πλήρη επιστροφή της Πειραιώς στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας για τις ισχυρές προοπτικές της. Αντανακλά την πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία. Η Τράπεζα Πειραιώς ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην διαδρομή που έχει χαράξει για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και κερδοφόρου Τράπεζας, η οποία πρωταγωνιστεί στην βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του ΔΣ της Πειραιώς Financial Holdings AE, τόνισε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Τράπεζα Πειραιώς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη χώρα. Η ιδιαίτερα επιτυχημένη διάθεση του 27% των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σηματοδοτεί όχι απλώς αλλαγή σελίδας ή κεφαλαίου, αλλά αλλαγή βιβλίου για την Τράπεζα. Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα συστηματικής, ομαδικής δουλειάς από το σύνολο των εργαζομένων της Τράπεζας, που εργαστήκαν σκληρά για πολλά χρόνια. Έχοντας επιστρέψει πλήρως στο ιδιωτικό τομέα, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας με ταχύτερο ρυθμό, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους μετόχους, την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Ηλίας Ξηρουχάκης δήλωσε πως: «Σήμερα είναι μια Ιστορική ημέρα για την Τράπεζα Πειραιώς, το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία εν γένει. Το μεγάλο θαύμα που έχει συντελεστεί είναι η μετάβαση της τράπεζας από μια κατάσταση στην οποία βρέθηκε τα έτη 2018-2019 - την οποία όλοι μας καταβάλλουμε προσπάθεια να μην θυμόμαστε - στην κατάσταση του πλήρους μετασχηματισμού όπου βρίσκεται σήμερα, έχοντας καταστεί μια ανταγωνιστική, επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και επενδυτικά ελκυστική ευρωπαϊκή τράπεζα. Η συναλλαγή της περασμένης εβδομάδας δεν έχει προηγούμενο όσο πίσω και να πάμε. Δευτερογενής πώληση αυτού του ύψους μετοχικού κεφαλαίου, με τόσο μεγάλη υπερκάλυψη από τέτοιας ποιότητας επενδυτές και με τέτοιο υπερτίμημα, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου σημείωσε πως: «Σήμερα είναι μία ημέρα σταθμός για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και το χρηματιστήριο. Η επιτυχία στη συναλλαγή της Τράπεζας Πειραιώς που έγινε με premium, αποδεικνύει την σταθερά θετική πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και ενισχύει το αίσθημα της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την ελληνική αγορά. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς με στόχο την στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Με επιδόσεις ρεκόρ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το placement

Με οδηγό την ισχυρή πιστωτική επέκταση, η τράπεζα στοχεύει σε κέρδη 2,9 δισ. στην 3ετία 2024 - 2026 και διανομή μερισμάτων 1,2 δισ. Ιστορικά υψηλές επιδόσεις στο δ' τρίμηνο του 2023. Κατατίθεται το Ενημερωτικό, αρχές Μαρτίου η διάθεση μετοχών του ΤΧΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αποτελέσματα, νέο business plan και αρχές Μαρτίου το placement

Στις 14/2 μαζί με τα αποτελέσματα του 2023 η διοίκηση θα ανακοινώσει νέο business plan για την τριετία 2024 - 2026. Ακολουθεί το Ενημερωτικό στην Επ. Κεφαλαιαγοράς. Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πακέτο του ΤΧΣ.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχία της ΑΜΚ, μεγάλη συμμετοχή επενδυτών

«Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες ώστε να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα».