ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ζητούμενο η ανάκτηση των 1.400 μονάδων για τον ΓΔ

Αρκετά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι αντίδραση στο ΧΑ, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση, η οποία έφερε τον ΓΔ χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μον.

Με τις διεθνείς αγορές να έχουν γυρίσει σε αρνητική πορεία, σε μία καθ' όλα φυσιολογική αντίδραση, μετά την κατάκτηση συνεχών ιστορικών υψηλών για αρκετούς δείκτες, η πρώτη συνεδρίαση για τον Απρίλιο για το ΧΑ ήταν αρκετά δραματική με τον Γενικό Δείκτη να χάνει και το στήριγμα των 1.400 μονάδων. 

Η αγορά έτσι κι αλλιώς είχε παρουσιάσει σημάδια κορεσμού και κόπωσης καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του Μαρτίου και δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή ήταν η 4η πτωτική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη στις πέντε τελευταίες, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει συμπληρώσει 5ήμερο σερί απωλειών. Μετά το placement και τα rebalancing στους δείκτες, η αγορά εύλογα ξέμεινε από (θετικούς) καταλύτες, πλην των αποτελεσμάτων που συνεχίζουν να ανακοινώνονται και μάλιστα είναι πολύ καλά.

Διατήρηση των πτωτικών τάσεων υποδεικνύουν τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή να στρέφεται στην ανακοίνωση των εκτιμήσεων της Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, με τον DAX να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,04%, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο FTSE 100 με απώλειες 0,49%. 

Σε πτωτική πορεία κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,19%. Η αμερικανική αγορά συνέχισε την πτωτική της πορεία και στη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα ο  Dow Jones υποχώρησε 1,00% και έκλεισε στις 39.170,24 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε απώλειες 0,72% στις 5.205,81 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq αποδυναμώθηκε 0,95% στις 16.240,45 μονάδες.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερά υπό την πλήρη κυριαρχία των πωλητών παραμένει το Χρηματιστήριο

Στο «κόκκινο» παραμένει σχεδόν το σύνολο της υψηλής; κεφαλαιοποίησης, με τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει χαμηλότερα από το επίπεδο των 1.370 μονάδων. Αρνητικό κλίμα διεθνώς, στο -1% οι ευρωαγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εν αναμονή πιέσεων, αλλάζει το κλίμα διεθνώς

Πτωτική στροφή σε Wall Street και Ασία, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, με το πετρέλαιο να επιστρέφει άνω των 90 δολαρίων. Νέα ψήφος εμπιστοσύνης της Goldmαn Sachs σε τράπεζες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κυρίαρχοι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο, με ενισχυμένη αξία συναλλαγών

Συνεχίζονται οι πιέσεις σχεδόν για το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να διαχωρίζει τη θέση του σε σύγκριση με την Ευρώπη, η οποία κινείται σε ανοδική τροχιά, διατηρώντας την ψυχραιμία της μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: «Ζυγίζει» το γεωπολιτικό ρίσκο το Χρηματιστήριο

Βασικός στόχος, εκ νέου, να μην χαθεί το επίπεδο των 1.400 μονάδων, με τις διεθνείς αγορές να εμφανίζονται ψύχραιμες στην κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή και την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί.