ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Με πτωτικές τάσεις ο Γενικός Δείκτης χάνει τις 870 μονάδες.

Η πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ασκεί πιέσεις στον Γενικό Δείκτη στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες επηρεάζονται από τις εξελίξεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, στο Brexit, αλλά και στην πτώχευση της Thomas Cook.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 870 μονάδων και διαμορφώνεται στις 868,23 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,91%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+1,86%), της ΑΔΜΗΕ(+0,48%) και της Σαράντης(+0,12%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,68%), της Eurobank (-2,29%), της Jumbo (-2,02%) και της Πειραιώς (-1,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,38%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,05%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,32%).

Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 37 πτωτικά και 23 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Παϊρης+14,44% και Fieratex+5,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mevaco -5,56% και Μοτοδυναμική -5,34%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ταμπλό χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο ΧΑ, κάτω από τις 2.600 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1,30% κάτω από τις 2.600 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιέσεις από πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές

Αρνητικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με το πετρέλαιο να ενισχύεται πάνω από τα 103 δολάρια και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να αυξάνονται, ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή εντείνει την ανησυχία των επενδυτών.