ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Νευρικότητα και «αψιμαχίες» αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο

Θετικός πρωταγωνιστής η μετοχή της Alpha Bank, μετά την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών μεγεθών α' τριμήνου, με κέρδη που ξεπερνούν το +1%. Πιέσεις για Εθνική μετά το χθεσινό ράλι.

Με τη μετοχή της Alpha Bank να ξεχωρίζει ανοδικά μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη α' τριμήνου και παράλληλα εν αναμονή των  ανακοινώσεων αποτελεσμάτων σήμερα από Eurobank και HelleniQ Energy, η αγορά προς το παρόν φέρεται να «παίρνει ανάσες» μετά τη χθεσινή πολύ καλή πορεία. 

Ο Γενικός Δείκτης παρά το αρνητικό πρόσημο παραμένει σε επαφή με το κομβικό σημείο των 1.500 μονάδων, ενώ αντιστροφή κλίματος, αν και χωρίς επιθετική διάθεση, καταγράφεται και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την καλή χθεσινή πορεία, με τον DAX να υποχωρεί 0,14%. Σταθεροποίηση για τα futures της Wall Street, μετά τα νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη μόλις 0,04%. 

Πτωτική κίνηση από το ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στις 11:37 εμφανίζει απώλειες 0,34% στις 1.488,73 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,6 εκατ. ευρώ, ενώ 50 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 43 που υποχωρούν. Πτώση 0,36% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται έστω και κατά το οριακό 0,08%. 

Τη σκυτάλη του πρωταγωνιστή αναλαμβάνει σήμερα η Alpha Bank με κέρδη 1,68%, καθώς η τράπεζα παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2024 σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στόχους του business plan, επιδόσεις που ανοίγουν το δρόμο για την επιστροφή αξίας στους μετόχους της τράπεζας. Αντίθετα πτωτικά κινούνται οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι, με την Εθνική Τράπεζα, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι με κέρδη που ξεπέρασαν το 4%, να υποχωρεί 1,88%. Πτώση 0,78% για τη Eurobank, η οποία ανακοινώνει τα μεγέθη για το α' τρίμηνο, μετά το κλείσιμο της αγοράς, με την Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,18%. Αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να υποχωρεί 0,58%. 

Επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τη Viohalco να έχει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται άνω του 1%. Κέρδη 0,12% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να έχει άνοδο 0,64%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,26% και τη ΔΕΗ να κινείται 0,17% υψηλότερα. Τους τίτλους με ανοδικό πρόσημο συμπληρώνει η Quest στο +0,34%. Ξεπερνά το -1% η πτώση για τη HelleniQ Energy, η οποία, επίσης, ανακοινώνει σήμερα μεγέθη μετά το κλείσιμο, ενώ κατά 1,04% υποχωρεί η Mytilineos και η Jumbo έχει πτώση 1%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ