ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πορεία σταθερά συνδεδεμένη με το διεθνές κλίμα

Νέα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street, με την Ευρώπη να μην ακολουθεί το ράλι αλλά να εμφανίζει σαφώς καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ασταμάτητη στην κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών η Wall Street, χάρη στο «νέο θαύμα» που λέγεται Nvidia, η οποία καθίσταται η πλέον πολύτιμη μετοχή της Wall Street, έχοντας καταγράψει ένα απίστευτο ράλι 591% από την είσοδό της στην αγορά έως και σήμερα. 

Η εγχώρια αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση κατόρθωσε να βρει τη δύναμη -βοηθούμενη και από το θετικό κλίμα σε διεθνές επίπεδο- για την ανοδική αντίδραση, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να κλείσει υψηλότερα από τις 1.400 μονάδες, ενώ η διόρθωση που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα δημιουργεί και αγοραστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές. 

Στην αιχμή της ανόδου βρέθηκαν χθες οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και ορισμένοι ακόμη τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μοναδικό αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι η αξία των συναλλαγών παρέμεινε χαμηλότερα από το επίπεδο των 100 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, όμως, η πορεία για το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στενά συνδεδεμένη με το κλίμα που θα επικρατήσει σε διεθνές επίπεδο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης υποδεικνύουν πτωτικό ξεκίνημα για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί 0,15%, ενώ οριακές απώλειες 0,02% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40

Πιθανές νέες περιπέτειες για τη γαλλική οικονομία, καθώς, όπως επισημαίνει και το Bloomberg, η Κομισιόν, την Παρασκευή όπου θα δώσει και τις εκτιμήσεις της για τα δημοσιονομικά δεδομένα των χωρών της ευρωζώνης, αναμένεται να στείλει αυστηρές προειδοποιήσεις στο Παρίσι, με δεδομένο τόσο το υψηλό έλλειμμα όσο και το χρέος. Αν και αναμενόμενη η «παρατήρηση» από την Επιτροπή, είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει αρκετά τις πολιτικές κόντρες στο εσωτερικό της χώρας, εν τω μέσω προεκλογικής περιόδου. 

Σταθεροποιητική η πορεία για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,06%. Νέα ρεκόρ στη χθεσινή συνεδρίαση για S&P 500 και Nasdaq, με οδηγό, όπως προαναφέρθηκε, τη μετοχή της Nvidia. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones είχε κέρδη 0,15% και έκλεισε στις 38.834,86 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,25% στις 5.487,03 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq είχε έστω και οριακά κέρδη 0,03% στις 17.862,23 μονάδες. Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά θα είναι σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.