ΓΔ: 1997.93 -0.78% Τζίρος: 63.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:26:36
Χρηματιστήριο με γραφήματα
Φωτο: Shutterstock

Μεικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετά την χθεσινή καλή επίδοση των ευρωπαϊκών αγορών, σήμερα ξεκίνησαν με οριακές μεταβολές και πρόσημα που αλλάζουν πολύ γρήγορα από θετικά σε αρνητικά.

Οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα χαρακτηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των τελευταίων οικονομικών εκθέσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ ακόμα αξιολογούν τις επιπτώσεις της αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα και την υποστήριξη προς το πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών εν όψει εκλογών στις ΗΠΑ. 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείται οριακά αρνητικά 0,07% στις 514,42 μονάδες, αφού χθες κατέγραψε τη καλύτερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και πάνω από ένα μήνα. Οι άλλοι  δείκτες ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,5% στις 18.507,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,41% στις 7.590 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,49% στις 8,158.57 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές θα αξιολογήσουν την Τρίτη τα τελευταία κέρδη των Givaudan, Thales, Alstom, Norsk Hydro, AkzoNobel, Banco de Sabadell, Randstad, Enagas και LVMH.

Η Ουγγαρία θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια και οι ανακοινώσεις δεδομένων περιλαμβάνουν στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και την υποστήριξη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί συσπειρώθηκαν πίσω από τη Χάρις ως επικρατέστερη υποψήφια του κόμματος για το προεδρικό χρίσμα τη Δευτέρα, μια ημέρα σημαντικής συγκέντρωσης χρημάτων για το κόμμα και για την εκστρατεία της Χάρις.

Οι αγορές της Ασίας - Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν μεικτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η Wall Street κοίταξε πέρα από την πολιτική αβεβαιότητα για να καταγράψει κέρδη τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητα το βράδυ της Δευτέρας, με τους συναλλασσόμενους να ετοιμάζονται για τις εκθέσεις κερδών από μεγάλες εταιρείες, αφού ο δείκτης αναφοράς σημείωσε την καλύτερη ημέρα του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιφυλακτικό κλίμα στην Ευρώπη

Με περιορισμένες διακυμάνσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.014,14 μονάδες με άνοδο 0,03%, ενώ η αξία συναλλαγών ανέρχεται σε 14,47 εκατ. ευρώ.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχωρεί το Χ.Α., πιέσεις σε τράπεζες, πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση 0,84% στις 2.006,78 μονάδες, με αρνητικό κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πιέσεις σε τράπεζες και ΕΛΠΕ, άνοδος για ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κοντά στο όριο των 2.000 μονάδων

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 2.003,31 μονάδες (-1,01%) και τις συναλλαγές να φτάνουν τα 13,95 εκατ. ευρώ, επηρεασμένες από το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις από εταιρικά αποτελέσματα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι εβδομάδων, με τον δείκτη STOXX 600 να χάνει 1,2%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα των εταιριών.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.