ΓΔ: 816.02 0.11% Τζίρος: 27.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:28:28 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttersotck

«Κρατά» τα κέρδη του το ΧΑ, με άνοδο σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες

Διατηρεί μεγάλο μέρος των κερδών του το ελληνικό χρηματιστήριο, με ανοδική πορεία για τραπεζικές μετοχές και ράλι για τους τίτλους τηλεπικοινωνιακών ομίλων.

Σταθερά σε ανοδική πορεία παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και έχει περιορίσει τα κέρδη του σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, όντας μία από τις λίγες αγορές της Ευρώπης που εμφανίζεται ικανοποιημένη τόσο απο το νέο πακέτο της ΕΚΤ, όσο και από τα μέτρα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχει λάβει η κυβερνηση. 

Ο Γενικός Δείκτης διατηρείτα υψηλότερα των 500 μονάδων, με την άνοδό του να φθάνει στο 4% -αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται κοντά στο 9%-, ενώ σε θετική πορεία εξακκολουθούν να παραμένουν και οι τραπεζικές μετοχές. Στα 30,05 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, ενώ εκ των 111 μετοχών που «κινούνται» οι 91 εμφανίζουν κέρδη, με 15 να σημειώνουν απώλειες και οκτώ να διατηρούνται αμετάβλητες. 

Στο +4,9% τα κέρδη για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και στο 3,6% γι' αυτόν μέσης, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 5,13%, ενώ τα ισχυρότερα κέρδη, της τάξης του 11%, εμφανίζει ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών. 

Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση και την απόδοση τόσο των 10ετών όσο και των 5ετών ελληνικών ομολόγων καθώς θα ενταχθούν στο έκτακτο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, για το οποίο δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με την ποσοτική χαλάρωση (QE). 

Σε ό,τι αφορά επιμέρους μετοχές,  η ΔΕΗ κερδίζει 12,78%, με τον Ελλάκτωρα και την Πειραιώς να ενισχύονται κατά 11,55% και 11,42% αντίστοιχα, και την ΕΧΑΕ να είναι στο +10,37%. Άνω του 9% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τερνα, και άνω του 8% σε Titan, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Εθνική και Eurobank. Κέρδη 7,18% σημειώνει η Βιοχάλκο, ενώ άνω του +6% κινούνται οι Λάμδα και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η άνοδος στην ΕΥΔΑΠ φτάνει το 5,58%, με τις ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή να σημειώνουν κέρδη άνω του 4%. Στο +3,95% είναι ο Φουρλής, στο +1,06% η Coca Cola και στο +0,63% ο ΟΛΠ. Μόνο ο Σαράντης στον FTSE 25 χάνει 2,20%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ