ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Στενό εύρος διακύμανσης και προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ και ElvalHalcor, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Σε σχετικά καλά επίπεδο ο τζίρος.

Με τις τραπεζικές μετοχές να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των συναλλαγών, η αγορά κινείται σχετικά σταθεροποιητικά και υποαποδίδει έναντι της Ευρώπης, με τον Γενικό Δείκτη, πάντως, να μην χάνει το επίπεδο των 1.600 μονάδων. 

Οι ευρωαγορές παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα άνοιξαν τον βηματισμό τους, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στις ανακοινώσεις θετικών εταιρικών μεγεθών, με τον DAX να ενισχύεται 0,39%. Αντίθετα παραμένουν υπό πίεση τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,26%. 

Σε εύρος διακύμανσης λίγο κάτω από τις 10 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με το υψηλό ημέρας στις 1.613,62 μονάδες (-0,01%) και το χαμηλό στις 1.604,39 μονάδες (-0,58%), ενώ στις 14:17 εμφανίζει πτώση 0,10% στις 1.612,12 μονάδες. Στα 63,5 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, εκ των οποίων τα 31,9 εκατ. αφορούν τις τραπεζικές μετοχές, ενώ 70 μετοχές ενισχύονται, έναντι 49 που υποχωρούν. Υποχώρηση 0,15% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,38%, ενώ στο -0,34% κινείται ο τραπεζικός δείκτης

Σε διαφορετική κατεύθυνση οι τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να έχει οριακά κέρδη 0,03%, ενώ η Πειραιώς ενισχύεται 0,56%. Πτώση 0,76% για τη Eurobank, ενώ απώλειες 0,70% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα και η Optima Bank κινείται 0,29% χαμηλότερα. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ακολουθεί η μετοχή της ElvalHalcor με κέρδη 2,38%, ενώ ακολουθεί αυτή του ΟΠΑΠ με άνοδο 1,12%. Πτώση 0,80% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,27%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,37% υψηλότερα. Μαζεύει στο -0,93% τις απώλειές της η Metlen, η οποία είχε ρεκόρ τζίρου και EBITDA, ενώ οι αναλυτές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα θετικά τα μεγέθη της. 

Καλύτερη η εικόνα στη μέση κεφαλαιοποίηση, με κέρδη άνω του 3% για την ΚΡΙ ΚΡΙ, ενώ άνοδο 2,80% εμφανίζει η ΑΒΑΞ και η Intracom κινείται 1,40% υψηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα στην Ευρώπη με τεχνικά ρίσκα

Η Jefferies βλέπει την Ελλάδα ως ισχυρό turnaround story, με τις τράπεζες να κυριαρχούν στον MSCI Greece και να στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Προειδοποιεί όμως ότι η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά μπορεί να φέρει εκροές.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο προκαλεί η Metlen, στο -2,3% ο ΓΔ

Κύμα ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση της Metlen για χαμηλότερο EBITDA το 2025. Απώλειες άνω του 13% για την μετοχή της Metlen και διάχυση των ρευστοποιήσεων σε όλο το ταμπλό.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Η διόρθωση στο ΧΑ, το Αεροδρόμιο, ο Άρειος Πάγος και τα mezzanine

Η αγορά διόρθωσε μετά το μεγάλο ράλι με αφορμή την πίεση στις διεθνείς αγορές και την απόφασης Αρείου Πάγου, τα ερωτηματικά για τα mezzanine, το Αεροδρόμιο Αθηνών και οι κινήσεις της Centric στο Ελληνικό.