ΓΔ: 2006.85 -0.92% Τζίρος: 134.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:33
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ευθυγραμμίζεται στην πτώση με τις ευρωαγορές το Χρηματιστήριο

Χάνει εκ νέου τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Στο «κόκκινο» οι μετοχές υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης. Πιέσεις για τις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί άνω του -1%.

Υπό πίεση η εγχώρια αγορά σε πλήρη ευθυγράμμισε με την πτώση και στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στην ΕΕ και την απάντηση από την Ένωση ότι θα ανταποδώσει. 

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε νέα αναστάτωση τους επενδυτές, με τον DAX να υποχωρεί 1,06%, ενώ αντίθετα θετική είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,48%. 

Με εύρος διακύμανσης άνω των 10 μονάδων ο Γενικός Δείκτης ο οποίος στις 11:34 υποχωρεί 1,04% στις 1.583,43 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 27,9 εκατ. ευρώ, ενώ 23 μετοχές ενισχύονται έναντι 81 που υποχωρούν. Πτώση 1,17% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,95% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 1,44% χαμηλότερα. 

Πιέσεις για τις τράπεζες, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών της Eurobank μετά το κλείσιμο της αγοράς. Πτώση 2,09% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,04%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,87%, την Πειραιώς να κινείται 2,11% χαμηλότερα και την Optima Bank να βρίσκεται στο -1,11%. Υποχώρηση 0,85% για την Attica Bank, ενώ η Τράπεζα Κύπρου υποχωρεί 0,37%. 

Στο κόκκινο σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση το ΔΑΑ το οποίο εμφανίζει οριακά κέρδη 0,04%. Πτώση που ξεπερνά το -1% για τους τίτλους των Aegean, Viohalco, Coca-Cola HBC, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, HelleniQ Energy, ΕΥΔΑΠ και Metlen. Στο -0,48% κινείται ο ΟΠΑΠ, ενώ ο ΟΤΕ αποδυναμώνεται 0,48%. 

Πτωτική πορεία και για τη μέση κεφαλαιοποίηση, απώλειες άνω του -2% για Lavipharm, ενώ με πτώση που ξεπερνά το -1% κινούνται οι AustriaCard, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Intralot, AutoHellas, Profile και Πλαστικά Θράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Κοντά σε χαμηλο ημέρας με απώλειες 0,42%, δοκιμάζονται οι 2.000 μονάδες

Στις 2.0002,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,42%. Οι τράπεζες παρέμειναν στο επίκεντρο λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Πίεση και από την πτώση των Metlen, Coca Cola HBC.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Το άδειασμα στις δημοπρασίες, πιέσεις για ΕΧΑΕ και συμμαχίες στον ΟΠΑΠ

Η βύθιση της Παρασκευής, οι κρίσιμες ημερομηνίες των αποτελεσμάτων, η κίνηση της Eurobank που ωφελεί την ΕΧΑΕ, το άδειασμα σε τράπεζες και Metlen, η αδυναμία της Sarantis και ποια «μικρομεσαία» ξεχώρισαν.