ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε blue chips, «βλέπει» τις 1.700 μον. το ΧΑ

Ισχυρά κέρδη για Viohalco, Alpha Bank, Aegean, Cenergy και ΔΕΗ. Εντυπωσιακή πορεία για την ΑΒΑΞ. Αντίθετα πιέσεις δέχονται ΟΤΕ, Jumbo και Sarantis.

Η πολύ καλή πορεία συγκεκριμένων μετοχών κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε ο Γεν. Δείκτη όχι μόνο να παραμένει σε πολυετή υψηλά αλλά και να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 1.700 μονάδων, τις οποίες «έπιασε» ενδοσυνεδριακά. 

Με θετικό βηματισμό κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,50%, εν αναμονή της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο για το πάγωμα του «φρένου χρέους», ενώ μαζεύουν τις απώλειές τους τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,14%. 

Άνω των 15 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με το χαμηλό ημέρας στις 1.685,42 μονάδες (-0,48%), ενώ το υψηλό στις 1.700,53 μονάδες (+0,41%) και στις 13:45 βρίσκεται στο +0,13% και τις 1.695,80 μονάδες. Στα 95,9 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 75 μετοχές να ενισχύονται, ενώ 53 υποχωρούν. Άνοδος 0,15% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη 0,56%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +0,16%. 

Την καλύτερη εικόνα μεταξύ των τραπεζών ακολουθεί η Alpha Bank η οποία ενισχύεται 2,23%, ενώ τη δυσμενέστερη η Εθνική Τράπεζα η οποία υποχωρεί 0,87%. Ενίσχυση 0,38% για τη Eurobank, με την Optima Bank να έχει άνοδο 0,67%, ενώ η Πειραιώς κινείται στο +0,19%. 

Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία η μετοχή της Viohalco με κέρδη 3,48%, ενώ άνω του 1% ενισχύονται ΔΕΗ, Aegean και Cenergy. Στον αντίποδα πτώση 2% εμφανίζει ο ΟΤΕ, ενώ η Sarantis υποχωρεί 2,41%. Πτώση άνω του -1% και για την Jumbo. Στο +0,49% η Coca-Cola HBC, ενώ οριακές απώλειες 0,06% έχει ο ΟΠΑΠ

Στη μέση κεφαλαιοποίηση η ΑΒΑΞ συνεχίζει και αυτή με τη σειρά της να κινείται με ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ άνω του 1% κινούνται οι Alumil, Intracom, Lavipharm, AutoHellas, Fourlis και Πλαστικά Θράκης. Αντίθετα απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι Dimand και Τεχνική Ολυμπιακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*