ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο μετοχών γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Οι τραπεζικές μετοχές ωθούν το ΧΑ, αυξημένη η αξία συναλλαγών

Κατέκτησε το «κάστρο» των 1.700 μον. ο Γενικός Δείκτης. Εντυπωσιακή πορεία για Optima Bank και ισχυρά κέρδη για Alpha, Πειραιώς και ElvalHalcor.

Τον στόχο των 1.700 μονάδων έφθασε ο Γενικός Δείκτης σχεδόν με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές αλλά και ορισμένους ακόμη τίτλους να ξεχωρίζουν. 

Σε ισχυρή πορεία η αξία των συναλλαγών, καθώς είχαν μείνει και «ουρές» από τη χθεσινή κατάρρευση του συστήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν πράξεις. 

Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη αποτελεί έναν ακόμη θετικό παράγοντα και για την εγχώρια αγορά, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,74%, ενώ οριακές είναι οι διακυμάνσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί μόλις 0,01%. 

Με θετικό βηματισμό από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος στις 11:49 έχει κέρδη 0,54% στις 1.705,23 μονάδες. Στα 76,9 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 70 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 33 που υποχωρούν. Άνοδος 0,58% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,85%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 0,89% υψηλότερα.

Εντυπωσιακή πορεία για τον τίτλο της Optima Bank με κέρδη άνω του 4%, ενώ υψηλότερα του 2% κινείται ο τίτλος της Πειραιώς αλλά και αυτός της Alpha Bank. Στο +0,61% η Eurobank με την Εθνική Τράπεζα να είναι η μοναδική με αρνητική πορεία, καθώς υποχωρεί 0,25%.

Πέραν των τραπεζών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ανοδικά με κέρδη άνω του 2% η ElvalHalcor, ενώ άνω του 1% κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ και Metlen. Ενίσχυση 0,2% για την Coca-Cola HBC, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,36% υψηλότερα και ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,29%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*