ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και αγορές
Φωτογραφία Shutterstock

Κάτω από τις 1.700 μονάδες ο Δείκτης, πίεση σε τράπεζες και Coca Cola HBC

Μικρή υποχώρηση μετά τη χθεσινή υπέρβαση των 1.700 μονάδων. Alpha, Εθνική και Coca Cola HBC σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν Viohalco και Lamda Development.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ, μετά τη χθεσινή άνοδο πάνω από τις 1.700 μονάδες, καθώς δέχονται πιέσεις οι τραπεζικές μετοχές και η Coca Cola HBC.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφωνόταν στις 1.697,77 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,43%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,59 εκατ. ευρώ.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX και ο CAC βρίσκονται σε αντίθετη πορεία, με τον γερμανικό δείκτη να καταγράφει μικρή πτώση και τον γαλλικό μικρή άνοδο. Ο Stoxx 600 υποχωρεί οριακά. Απώλειες που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν χθες ο S&P 500 και ο Nasdaq, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων της Fed.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+1,33%), της Lamda Development (+1,22%), της Aegean Airlines (+0,84%) και της Optima (+0,64%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,50%), της Εθνικής (-1,34%) και της Coca Cola HBC (-1,21%).

Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 35 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος (+8,33%) και Αττικές Εκδόσεις (+5,81%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα (-4,01%) και Γενική Εμπορίου (-3,10%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.