ΓΔ: 904.19 0.95% Τζίρος: 22.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συγκρατημένη πτώση στην Ευρώπη – Θετικά τα αμερικανικά futures

Ήπιες απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ανταποκρίνονται με ψυχραιμία σε αρνητικά οικονομικά δεδομένα. Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο.

Πτωτικά αλλά με ήπιο τρόπο συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θετική είναι η πορεία των προθεσμιακών συμβολαίων στη Wall Street, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνδυασμό με την ανακοίνωση δυσάρεστων εξελίξεων για την πορεία κρουσμάτων και θανάτων από τον ιό κρατούν τις αγορές σε ήπια πορεία, με τους συμμετέχοντες, πάντως, να εμφανίζονται περισσότερο ψύχραιμοι σε σύγκριση με προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Παράλληλα τα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται είναι κάτι παραπάνω από αρνητικά αλλά, ως φαίνεται, έχουν προεξοφληθεί από τις αγορές. Απτή απόδειξη η ανακοίνωση των στοιχείων για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, το οποίο σημείωσε τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία του και ο δείκτης διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013. Παρά, όμως, αυτή την ανακοίνωση οι ευρωπαϊκές αγορές αν και παρέμειναν στο «κόκκινο» δεν διεύρυναν τις απώλειές τους. 

Το μεγάλο «θύμα» των σημερινών συνεδριάσεων είναι το πετρέλαιο, το οποίο διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο 17 ετών, με πτώση τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό στο 5%. Η ζήτηση για μαύρο χρυσό έχει, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, υποχωρήσει αισθητά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται αποθέματα-ρεκόρ, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί και το επόμενο διάστημα. 

Στην Ευρώπη απώλειες 0,78% σημειώνει ο Euro Stoxx 600, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 2%, με τον DAX 30 να αποδυναμώνεται 0,6% και τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται 1% χαμηλότερα. 

Αντίθετα σε θετική πορεία κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται από 0,1% έως και 0,55%. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνονται τα κέρδη στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει συμφωνία για το πετρέλαιο

Εξανεμίζονται πριν το κλείσιμο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών μετά τη διπλή διάψευση των δηλώσεων Τραμπ για επικείμενη συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας. Διατηρεί σημαντικά κέρδη πάντως το πετρέλαιο.