Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή άνοδος στο ΧΑ με «καύσιμο» από τις τράπεζες

Ισχυρά τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, τα οποία ξεπερνούν το 6%, ενώ σε ανοδική πορεία κινούνται οι περισσότερες μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Συνεχίζεται η έντονη ανοδική αντίδραση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κλείνει τον δύσκολο Μάρτιο με τις καλύτερες διαθέσεις, καθώς ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να προσφέρει ισχυρή στήριξη.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη της τάξης του 3,2% και φθάνει στο επίπεδο των 576,90 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα  19,21 εκατ. ευρώ. Ανάλογη η εικόνα και για τους επιμέρους δείκτες, με αυτόν υψηλής κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 3,8% και αυτόν μέσης να εμφανίζει άνοδο 3,5%.

Σταθερό το ράλι για τον τραπεζικό δείκτη, με τα κέρδη του να φθάνουν στο 6,65%, ενώ σε θετική πορεία κινούνται όλοι οι κλαδικοί δείκτες του ΧΑ.

Αναφορικά με την ευρύτερη εικόνα της αγοράς η Πειραιώς σημειώνει άλμα 10,9%, με την Alpha Bank, την Εθνική και τη ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 7% και τις Aegean, Βιοχάλκο, Coca Cola και Jumbo με κέρδη άνω του 5%. Άνοδο που ξεπερνά το 4% σημειώνουν οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, και το 3% οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Ο Titan κερδίζει 2,87%, οι Motor Oil, Φουρλής και Σαράντης σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, με την Τέρνα Ενεργειακή και τον ΟΤΕ να είναι στο +0,68% και +0,27% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ χάνει 0,55% και η ΕΥΔΑΠ σημειώνει απώλειες 1,02%.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.