ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:58:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προσεκτική άνοδος στο ΧΑ, παρά τις τραπεζικές πιέσεις

Διατηρείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, παρά τις πιέσεις που εμφανίζουν οι τραπεζικές μετοχές και την αρκετή χαμηλή αξία των συναλλαγών.

Παραμένει σε ανοδική τροχιά το ελληνικό Χρηματιστήριο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται στις τραπεζικές μετοχές και στηριζόμενο σε τίτλους όπως αυτοί ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,06%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 25,70 εκατ. ευρώ και τους επενδυτές να προχωρούν σε πολύ προσεκτικές κινήσεις, με δεδομένο άλλωστε ότι επικεντρώνουν την προσοχή τους και στα πιθανά νέα μέτρα περιορισμού κυρίως των μετακινήσεων που φέρεται ότι μπορεί να λάβει η κυβέρνηση. 

Ανοδική πορεία ακολουθεί ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη 0,95%, ενώ στο +0,21% βρίσκεται αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης. Διατηρούνται οι πιέσεις για τον τραπεζικό τομέα, με τον αντίστοιχο δείκτη να υποχωρεί άνω του 2%, ενώ εκ των 95 μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές, οι 48 κινούνται ανοδικά, οι 34 πτωτικά και 13 παραμένουν αμετάβλητες. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί σχεδόν ταυτόσημη πορεία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζουν μετρημένη άνοδο, εν αναμονή και στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. 

Αναφορικά με την ευρύτερη εικόνα του ταμπλό, ο ΟΤΕ σημειώνει κέρδη 3,7% παρέχοντας σημαντικά στηρίγματα στον δείκτη, όπως άλλωστε και τα άνω του 3% κέρδη σε Ελλάκτωρ, Jumbo και Aegean. Ο ΑΔΜΗΕ και η Motor Oil σημειώνουν κέρδη 2,62% και 2,36% αντίστοιχα, με τις Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια κέρδη καταγράφουν οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, η Εθνική υποχωρεί κατά 3,88%, με την ΕΧΑΕ και τη Eurobank να ακολουθούν με -2,41% και -2,03% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Φουρλή, Πειραιώς και Titan, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή η Βιοχάλκο. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.