ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall_street_flag
Πηγή: Shutterstock

Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου κρατάει «πράσινη» την Wall Street

Απώλεσαν μέρος των κερδών τους οι τρεις βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που συνεχίζουν πάντως ανοδικά. Άλμα 20% για το πετρέλαιο, μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Μεγάλη άνοδο συνεχίζει να σημειώνει η τιμή του πετρελαίου συμπαρασύροντας ανοδικά και τα χρηματιστήρια μετά τη δημοσίευση ενός tweet από τον πρόεδρο Τραμπ ο οποίος κάνει λόγο για επικείμενη συμφωνία μεταξύ Σ. Αραβίας και Ρωσίας για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος: «Μόλις μίλησα με τον φίλο μου πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σουλτάν ο οποίος είχε συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας και περιμένω και ελπίζω ότι θα κόψουν την παραγωγή πετρελαίου περίπου κατά 10 εκατ. βαρέλια και ίσως πολύ περισσότερο, κάτι που εάν συμβεί θα είναι σπουδαίο για τη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου».

Λίγο μετά τις 20: 30 ώρα Ελλάδας οι δηλώσεις του Τραμπ είχαν προκαλέσει εκρηκτική άνοδο στις διεθνείς τιμές του αργού. Συγκεκριμένα, το μπρεντ βρίσκεται λίγο κάτω από τα 30 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 20%, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει, για πρώτη φορά ύστερα από τις 17 Μαρτίου, τα 30 δολάρια. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 21% και φτάνει τα 24,5 δολάρια.

Στο ταμπλό, οι τρεις βασικοί δείκτες συνεχίζουν κερδοφόρα, έχοντας χάσει πάντως μέρος από τα κέρδη τους νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά +0,68%, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά +1,06%% περίπου, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου να πρωταγωνιστούν, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, στο +0,66%.

Αν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις του Τραμπ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τις αγορές παγκοσμίως, καθώς ο πόλεμος των δύο μεγαλύτερων παραγωγών και η πτώση των τιμών του αργού σχεδόν κατά 70% το πρώτο τρίμηνο είχαν δημιουργήσει μια αλυσίδα πιέσεων στις αγορές.

Διστακτικά κέρδη στην Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία πάντως προς το τέλος της ημέρας απώλεσαν μέρος των κερδών τους. Συγκεκριμένα ο γερμανικός Dax κατέγραψε κέρδη +0,27%, ο γαλλικός CAC 40 +0,33% και ο βρετανικός FTSE 100 +0,47%. Καλύτερη εικόνα σε Ιταλία και Ελβετία, με τον FTSE MIB και SMI να σημειώνουν άνοδο +1,75% και +1,21% αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνονται τα κέρδη στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει συμφωνία για το πετρέλαιο

Εξανεμίζονται πριν το κλείσιμο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών μετά τη διπλή διάψευση των δηλώσεων Τραμπ για επικείμενη συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας. Διατηρεί σημαντικά κέρδη πάντως το πετρέλαιο.