Φώτο: Shutterstock

Ξέσπασμα ανόδου στο ΧΑ, με τραπεζική στήριξη 

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% για τον Γενικό Δείκτη και άνω του 10% για τον τραπεζικό, με το ελληνικό χρηματιστήριο να εναρμονίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Έντονα ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών αγορών, εξαιτίας και της επιβράδυνσης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και κυρίως στην πλέον δοκιμασμένη Ιταλία.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 4,8% με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 6,43 εκατ. ευρώ και εκ των 29 μετοχών που εμφανίζουν αυτήν την ώρα συναλλαγές, οι 23 να κινούνται ανοδικά, μόλις μία πτωτικά και πέντε να παραμένουν αμετάβλητες. Στο +4,7% κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πραγματικό ράλι για τις τράπεζες, με τον αντίστοιχο δείκτη να ενισχύεται άνω του 10%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες εμφανίζουν σημαντικά κέρδη.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο ταμπλό του χρηματιστηρίου η Εθνική ενισχύεται 12,60%, με την ΕΧΑΕ και την Alpha Bank να είναι στο +9,58% και στο +9,18% αντίστοιχα. Κέρδη 8,44% εμφανίζει ο Ελλάκτωρ, η Eurobank ενισχύεται κατά 8,1%, ενώ άνω του 7% είναι η άνοδος για Πειραιώς, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Aegean.

Κέρδη 6,01% σημειώνει ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ Τέρνα και ο Φουρλής ενισχύονται κατά 5,60% και 5,42% αντίστοιχα, ενώ άνω του 4% είναι η άνοδος σε Λάμδα, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Άνω του +3% κινούνται οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Titan και Τέρνα Ενεργειακή, με την Coca Cola και τον ΟΤΕ να κερδίζουν 2,91% και 2,27% αντίστοιχα. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.