ΓΔ: 888.99 1.11% Τζίρος: 8.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttersotck

Άλμα με κέρδη άνω του 6% για το ΧΑ, με... τραπεζικό καύσιμο 

Άνω των 576 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες να σημειώνουν ράλι, με +8,18%, ενώ ισχυρά κέρδη εμφανίζουν όλες οι δεικτοβαρείς μετοχές.

Η καθ’ όλα εντυπωσιακή πορεία των τραπεζών αλλά και εν γένει των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης διατηρούν το ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές. 

Κέρδη 6,2% για τον Γενικό Δείκτη, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 21,72 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 104 μετοχών που «κινούνται» οι 81 εμφανίζουν κέρδη, μόλις 10 παραμένουν πτωτικές, ενώ 13 είναι αμετάβλητες. 

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη 5,85%, ενώ αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης είναι λίγο πιο «συγκρατημένος» με άνοδο της τάξης του 3,39%. Έκρηξη ανόδου για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος βρίσκεται στο +8,18%, με το σύνολο των κλαδικών δεικτών του ελληνικού χρηματιστηρίου να εμφανίζουν θετική πορεία. 

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές που ξεχωρίζουν οι τραπεζικοί τίτλοι κινούνται με εντυπωσιακά κέρδη, καθώς η ΕΤΕ ενισχύεται 10,25%, η Alpha Bank βρίσκεται στο 8,36%, η Eurobank κινείται 7,69% υψηλότερα, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει κέρδη της τάξης του 8,07%. 

Ανάλογη η εικόνα και για τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές του Γενικού Δείκτη, με τη ΔΕΗ να ενισχύεται 7,69%, τον ΟΤΕ στο +7,43%, τον ΟΠΑΠ στο +4,46%, τον Μυτιληναίο στο +7,7% και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο 10%.

Την ίδια ώρα ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι διεθνείς αγορές τόσο στην Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο +4,4%, στο Παρίσι ο CAC +3,62% ενώ κέρδη άνω του 3% σημειώνει ο MIB στο Μιλάνο. Με κέρδη +4% διαπραγματεύονται τα συμβόλαιο του S&P 500 και του NASDAQ στη Νέα Υόρκη. 

Ώθηση στις αγορές δίνουν τα νέα από το μέτωπο της επιδημίας όπου τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη καταγράφεται μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων και νέων θανάτων εξαιτίας του ιού. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.