ΓΔ: 2023.8 1.43% Τζίρος: 229.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αγορές Χρηματιστηρίου
Ανοδικές τάσεις στον Γενικό Δείκτη εν μέσω θετικού κλίματος στις αγορές

Ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης ανακάμπτει εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Άνοδος άνω του 1% για τις τραπεζικές μετοχές.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η αγορά ανακάμπτει μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 4,70%. 

O Γενικός Δείκτης στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.792,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,74% με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,06 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 72 μετοχές, 11 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,16%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Cenergy ενισχύεται κατά 2,13%, και η Ελλάκτωρ σημειώνει άνοδο 2,08%. Κατά 1,07% ενισχύεται η μετοχή της Aegean που ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ, και η Viohalco σημειώνει άνοδο 1,31%. Κατά 0,66% κερδίζει η μετοχή της Lamda.

Από τα βαριά χαρτιά του ταμπλό, η μετοχή της ΤΙΤΑΝ κερδίζει 1,32%, ενώ ΔΕΗ και ΟΤΕ καταγράφουν κέρδη 0,76%. Οριακή άνοδος 0,16% για την μετοχή του ΟΠΑΠ.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται η μετοχή της Coca Cola HBC με πτώση 0,53% και η Jumbo υποχωρεί κατά 0,72% ενώ η Σαράντης σημειώνει πτώση 0,32%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,51% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 1,04% και η Eurobank κερδίζει 1,71%. Στο 1,62% τα κέρδη για την μετοχή της Εθνικής, ενώ η Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,81%. Κατά 0,43% ανεβαίνει η μετοχή της Optima Bank.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εκτέρ (+4,68%) και Αττικές Εκδόσεις (+4,49%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:CPI (-1,96%) και Trastor (-1,65%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.