ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Προσεκτική άνοδος για το Χρηματιστήριο

Σε θετική πορεία κινείται η ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους και να στρέφουν την προσοχή στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Ανοδικά αλλά με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο κινείται η ελληνική αγορά, η οποία επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από ένα τετραήμερο αργίας και υπό το φως των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί τα βήματα των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή να διατηρείται προσηλωμένη τόσο στις ειδήσεις αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας όσο και σε αυτές που αφορούν τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην οικονομία. 

Όπως ισχύει για τις περισσότερες χώρες της υφηλίου έτσι και για την Ελλάδας οι εκτιμήσεις των αναλυτών δεν είναι διόλου αισιόδοξες, με κάποιους εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι το πλήγμα από την πανδημία –έστω και εάν αφορά μόνο το τρέχον έτος- θα είναι πολύ χειρότερο ακόμη και από αυτό που δέχθηκε η οικονομία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,48% παραμένοντας κοντά το ψυχολογικό φράγμα των 610 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 5,50 εκατ. και εκ των 64 μετοχών που «κινούνται» οι 42 εμφανίζουν κέρδη, οι 10 σημειώνουν πτώση ενώ 12 παραμένουν αμετάβλητες. 

Στο 0,19% τα κέρδη για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν θετική πορεία και τον τραπεζικό να έχει άνοδο της τάξης του 0,86%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.