Ελληνικό Χρηματιστήριο

Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο 

Μάχη για να κρατηθεί θετικό δίνει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η δυσμενής έκθεση της JPMorgan Cazenove για τις τράπεζες άλλαξε, σχεδόν πλήρως, το κλίμα.

Σε… μάχη μεταξύ πωλητών και αγοραστών έχει μετατραπεί η τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και τη δυσμενή έκθεση της JPMorgan Cazenove για τις ελληνικές τράπεζες.

Η επιθετική μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο διέγραψε σχεδόν πλήρως το θετικό κλίμα στην αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές όπως είναι φυσικό να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική τράπεζα μείωσε τις τιμές στόχους από 30% έως και 50%, αν και διατηρεί θετική σύσταση για ΕΤΕ, Alpha Bank και Eurobank, ενώ παραμένει ουδέτερη για την Τράπεζα Πειραιώς.

Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,27% και να έχει χάσει το ψυχολογικό όριο των 610 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 19,81 εκατ. ευρώ. Εκ των 113 μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές, οι 61 ενισχύονται, οι 39 εμφανίζουν πτώση, ενώ 13 παραμένουν αμετάβλητες. Αμετάβλητος παραμένει ο FTSE 25, στις 1.466,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,24%.

Στο ευρύτερο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, το +4,04% του Ελλάκτωρ και το +5,65% της Βιοχάλκο στηρίζουν το θετικό πρόσημο στο ΧΑ, ενώ ΕΧΑΕ και Φουρλής ακολουθούν με κέρδη 2,79% και 2,40% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 5,83%, ενώ ΟΠΑΠ και Πειραιώς είναι στο -1,13% και -1,04% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Titan, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, Coca Cola και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil και Aegean.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.