ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για Ευρώπη, αμερικανικά futures – Άνοδος για πετρέλαιο 

Η πλήρης αντιστροφή τάσεων στην αγορά πετρελαίου προσφέρει επιπλέον στήριγμα για τις μετοχές, ενώ οι επενδυτές επανεξετάζουν και ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου.

Η πλήρης αντιστροφή τάσεων στην αγορά πετρελαίου με τον μαύρο χρυσό να κινείται ανοδικά, μετά βέβαια από δύο συνεδριάσεις όπου «διαλύθηκε», σε συνδυασμό με θετικά εταιρικά μεγέθη, διατηρούν το θετικό κλίμα τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street.

Το πετρέλαιο βιώνει μία ακόμη συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων, καθώς τα προβλήματα στην αγορά παραμένουν με την υπέρ-προσφορά να συνεχίζεται και τη ζήτηση να παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

Με… τραμπάλα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό. Το μεν Brent από αρχικές απώλειες που έφθασαν στο 13%, αυτή τη στιγμή κινείται ανοδικά, εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 2% στα 19,88 δολάρια το βαρέλι. Ανάλογη η εικόνα και για το αμερικανικό αργό, το οποίο «διέγραψε» απώλειες κοντά στο 5% και πλέον εμφανίζει άνοδο 1,7% στα 11,75 δολάρια. 

Την ίδια ώρα η προσοχή των επενδυτών παραμένει προσηλωμένη στις ανακοινώσεις για σταδιακή άρση του lockdown από αρκετές κυβερνήσεις, αλλά και στην ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών, με τις Roche και STMicroelecronics να δημοσιοποιούν κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να ενισχύονται 1,5% και 8,2% αντίστοιχα. 

Στo 1% τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος εμφανίζει άνοδο της τάξης του 2%. Κέρδη 0,92% για τον DAX 30, ενώ 1,7% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Σταθερά σε θετική πορεία τα futures της Wall Street, με τα κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται άνω του 1,1%.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνονται τα κέρδη στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει συμφωνία για το πετρέλαιο

Εξανεμίζονται πριν το κλείσιμο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών μετά τη διπλή διάψευση των δηλώσεων Τραμπ για επικείμενη συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας. Διατηρεί σημαντικά κέρδη πάντως το πετρέλαιο.