Φωτο: Shutterstock

Υπεραποδίδει εκ νέου το ΧΑ, με εντυπωσιακά κέρδη για τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 5,5% για τον τραπεζικό δείκτη, με όλες τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινούνται ισχυρά ανοδικά. Σε ΕΚΤ και σταδιακή άρση του lockdown η επενδυτική προσοχή.

Μία ακόμη συνεδρίαση στην οποία εμφανίζει εντυπωσιακή πορεία για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι με δεδομένο ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένονται και οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση του lockdown στην οικονομία. 

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 30/4, θα ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης οικονομιών και επιχειρήσεων, με πιθανότερη εξέλιξη την αύξηση έως και 750 δισ. ευρώ των έκτακτων προγραμμάτων αγοράς ομολόγων.

Εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ενισχύεται άνω του 5,3%, ενώ θετικά κινούνται όλοι οι κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση αυτόν ασφαλιστικών εταιρειών. 

Κέρδη 2,84% για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διαμορφώνεται άνω των 623 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 8,49 εκατ. ευρώ. Στο +2,9% η άνοδος για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 2,96% υψηλότερα κινείται αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Άνοδο που κυμαίνεται από 4,7% έως και 7% σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.