Φωτο: Shutterstock

Δεν… τρόμαξε το ΧΑ η BofA, κέρδη άνω του 2,9% για Γεν. Δείκτη

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται η ελληνική αγορά, παρά τη νέα αρνητική έκθεση της Bank of America για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Κέρδη άνω του 6,5% για τον τραπεζικό δείκτη.

Η νέα αρνητική έκθεση της Bank of America, με υποβάθμιση των τιμών – στόχων των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και με εκτίμηση για ύφεση άνω του 7% για την οικονομία φέτος, δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις στη Λεωφόρο Αθηνών. 

Οι επενδυτές φαίνεται ότι θεωρούν απόλυτα φυσιολογικές τέτοιου είδους εκθέσεις, καθώς είναι δεδομένη η αρνητική επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού και του παρατεταμένου lockdown στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, καθώς δεν επηρεάστηκαν ούτε από την υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Fitch, Standard & Poor’s και DBRS.

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 30/4, θα ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης οικονομιών και επιχειρήσεων, με πιθανότερη εξέλιξη την αύξηση έως και 750 δισ. ευρώ των έκτακτων προγραμμάτων αγοράς ομολόγων.

Εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ενισχύεται άνω του 6,5%, ενώ θετικά κινούνται όλοι οι κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση αυτόν ασφαλιστικών εταιρειών. 

Κέρδη 2,96% για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διαμορφώνεται άνω των 624 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 23,59 εκατ. ευρώ. Στο +3,50% η άνοδος για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 2,38% υψηλότερα κινείται αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Άνοδο που κυμαίνεται από 5,3% έως και 7,3% σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Εκ των 113 μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές, οι 82 κινούνται ανοδικά, οι 16 πτωτικά και 15 παραμένουν αμετάβλητες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.