Φώτο: Shutterstock

Ράλι με τραπεζική στήριξη στο Χρηματιστήριο 

Εντυπωσιακή η άνοδος για τις τραπεζικές μετοχές, παρά την υποβάθμιση των τιμών - στόχων από την Bank of America, με τον τραπεζικό δείκτη να εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 6%.

Η εντυπωσιακή πορεία των τραπεζικών μετοχών, παρά την υποβάθμιση των τιμών-στόχων από την Bank of America συντηρεί την ισχυρή άνοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αντιδρούν με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία ακόμη και στις πλέον αρνητικές εκθέσεις. 

Η Bank of America προχώρησε σε ισχυρή υποβάθμιση των τιμών – στόχων για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας παράλληλα ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα φθάσει φέτος στο 7,3%, με την έκθεσή της να ακολουθεί αυτές των Fitch, Standard & Poor’s και DBRS οι οποίες προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. 

Παρά ταύτα η ελληνική αγορά αντιστέκεται στις αρνητικές ειδήσεις και οι επενδυτές προτιμούν να στρέφουν την προσοχή τους στα μέτρα σταδιακής άρσης του lockdown τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο το απόγευμα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ενισχύεται 3,19% στις 625 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 29,59 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 119 μετοχών που «κινούνται», οι 82 εμφανίζουν κέρδη, 19 έχουν πτώση, ενώ 19 παραμένουν αμετάβλητες. 

Πραγματικό ράλι σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, καθώς ενισχύεται 6,18%, με τη μετοχή της Alpha Bank να εμφανίζει άνοδο 7,3%, της Εθνικής Τράπεζας να κινείται 5,1% υψηλότερα, ενώ στο 6% και 6,67% αντίστοιχα ενισχύονται οι τίτλοι των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς

Υψηλά είναι τα κέρδη για το σύνολο των μετοχών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι μόνοι κλαδικοί δείκτες που εμφανίζουν απώλειες είναι αυτοί Ασφαλειών (-0,99%) και Πρώτων Υλών (-1,48%). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.