ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 31% της εξαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία στην Κίνα τον Μάρτιο

Οι εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία την ίδια περίοδο, η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας μειώθηκαν κατά 1,6%, σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 31% τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του του 2019, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Κίνας της 26ης Απριλίου.

Οι εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία την ίδια περίοδο, η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας μειώθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Γενικά οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,5% φθάνοντας τα 9,86 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, παρά την πτώση της εσωτερικής ζήτησης που έχει επέλθει εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού.

Η Ρωσία τον περασμένο μήνα προμήθευσε την Κίνα με 7,02 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, που ισοδυναμούν με 1,66 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Οι πωλήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Κίνα ανήλθαν στους 7,21 εκ. τόνους πετρελαίου , ή στα 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Κίνα εισήγαγε από την Ρωσία περίπου 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως. Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο παρέμειναν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο.

Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας για πέμπτο κατά σειρά μήνα δεν κατέγραψαν εισαγωγές προερχόμενες από την Βενεζουέλα. Οι εισαγωγές από το Ιράν έφθασαν περίπου τους 2,6 εκ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Δεν πείθει η συμφωνία του ΟΠΕΚ+, καταρρέουν οι τιμές του αργού

Δραματικές διακυμάνσεις σημειώνουν σήμερα οι τιμές του αργού καθώς οι traders αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» των τιμών πετρελαίου, συνεχίζονται οι συζητήσεις στον ΟΠΕΚ+

Ρωσία και Σαουδική Αραβία συμφωνούν πως πρέπει να μειωθεί η παραγωγή, όμως διαφωνούν στο επίπεδο που θα φτάσει η μείωση, με την Μόσχα να επιμένει και για την συμμετοχή των ΗΠΑ στη συμφωνία.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι επενδυτές φοβούνται υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου

Η αναβολή του κύκλου διαβουλεύσεων μεταξύ της Σ. Αραβίας και Ρωσίας δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία», δηλώνει ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Η κόντρα Σ. Αραβίας – Ρωσίας διαλύει το πετρέλαιο, βουτιά άνω του 30% 

Πτώση χωρίς τέλος για τον μαύρο χρυσό, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν σωρηδόν προθεσμιακά συμβόλαια, χωρίς διάθεση να σταματήσουν τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον - Τέσσερα ενδεικτικά γραφήματα