ΓΔ: 889.1 1.12% Τζίρος: 9.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:56:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Άνοδος στο ΧΑ εν αναμονή των μέτρων για άρση του lockdown

Τις επίσημες ανακοινώσεις, σήμερα το απόγευμα, για την έστω και σταδιακή άρση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις αναμένουν οι επενδυτές στην ελληνική αγορά.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο, πάντως, θα περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων υπό αυστηρές, κατά κύριο λόγο υγειονομικές, προϋποθέσεις. 

Ακόμη, όμως, και η επιστροφή σε μία κανονική πορεία για την οικονομία έστω και υπό αυστηρούς όρους αποτελεί θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και φυσικά για τους επενδυτές αλλά και για τους εργαζόμενους. 

Κέρδη 0,79% για τον Γενικό Δείκτη στις 631 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 6,54 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 72 μετοχών που «κινούνται» οι 47 εμφανίζουν άνοδο, 16 σημειώνουν πτώση και εννέα παραμένουν αμετάβλητες. 

Θετικές παραμένουν οι τάσεις για τον τραπεζικό κλάδο, με τον αντίστοιχο δείκτη να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 1,9%, ενώ κατά 0,97% υψηλότερα κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.