Ελληνικό Χρηματιστήριο

Άνοδος στο ΧΑ εν αναμονή των μέτρων για άρση του lockdown

Τις επίσημες ανακοινώσεις, σήμερα το απόγευμα, για την έστω και σταδιακή άρση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις αναμένουν οι επενδυτές στην ελληνική αγορά.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο, πάντως, θα περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων υπό αυστηρές, κατά κύριο λόγο υγειονομικές, προϋποθέσεις. 

Ακόμη, όμως, και η επιστροφή σε μία κανονική πορεία για την οικονομία έστω και υπό αυστηρούς όρους αποτελεί θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και φυσικά για τους επενδυτές αλλά και για τους εργαζόμενους. 

Κέρδη 0,79% για τον Γενικό Δείκτη στις 631 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 6,54 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 72 μετοχών που «κινούνται» οι 47 εμφανίζουν άνοδο, 16 σημειώνουν πτώση και εννέα παραμένουν αμετάβλητες. 

Θετικές παραμένουν οι τάσεις για τον τραπεζικό κλάδο, με τον αντίστοιχο δείκτη να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 1,9%, ενώ κατά 0,97% υψηλότερα κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.