ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση κερδών για ΧΑ, με στήριξη από τράπεζες 

Οι τραπεζικές μετοχές στηρίζουν, εκ νέου, την ανοδική αντίδραση της ελληνικής αγοράς, με την προσοχή στις επικείμενες ανακοινώσεις για τα μέτρα άρσης του lockdown.

Η εκ νέου πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών οδηγεί υψηλότερα την ελληνική αγορά, παρά τις προσεκτικές κινήσεις των επενδυτών αλλά και τις συνεχείς αρνητικές εκθέσεις διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον κυβερνητικό σχεδιασμό της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού για επιχειρήσεις αλλά και πολίτες. 

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα στις 18.00 μμ το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει άρση των περιορισμών σε τρεις φάσεις για τις επιχειρήσεις αλλά και για άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. 

Ακόμη, όμως, και η επιστροφή σε μία κανονική πορεία για την οικονομία έστω και υπό αυστηρούς όρους αποτελεί θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και φυσικά για τους επενδυτές αλλά και για τους εργαζόμενους. 

Κέρδη 1,16% για τον Γενικό Δείκτη στις 633 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,08 εκατ. ευρώ, ενώ εκ των 113 μετοχών που «κινούνται» οι 54 εμφανίζουν άνοδο, 35 σημειώνουν πτώση και 24 παραμένουν αμετάβλητες. 

Ισχυρά ανοδική κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με τα κέρδη του να φθάνουν στο 2,5%, ενώ κατά 3,1% ενισχύεται η μετοχή της Alpha Bank, 2,4% της Εθνικής Τράπεζας, 2,5% της Τράπεζας Πειραιώς και 1,9% της Eurobank.

Στο 1,58% η ενίσχυση για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με περιορισμένο αριθμό μετοχών να εμφανίζουν σημαντικές απώλειες, όπως αυτές των ΔΕΗ (-1,48%) και ΓΕΚ Τέρνα (-1,77%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.