ΓΔ: 888.39 1.04% Τζίρος: 6.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:19:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ελεγχόμενες πιέσεις για τις μετοχές, με το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αλλά και στις εξελίξεις για το νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Πτωτικά αλλά με αρκετά προσεκτικό τρόπο κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, ενώ αναμένουν και τις ανακοινώσεις από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,59% στις 638 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,24 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,14%.

Πάντως ο Απρίλιος αποδεικνύεται ένας θετικός μήνας για την ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να έχει ενισχυθεί κοντά στο 15%, κατορθώνοντας να «μαζέψει» σημαντικό μέρος των εξαιρετικά ισχυρών απωλειών του Μαρτίου. 

Σαφώς και στο ΧΑ θετική είναι η επίδραση από τις ανακοινώσεις για το νέο φάρμακο που πιθανώς θα μπορεί να καταπολεμήσει τον κορονοϊό, κάτι το οποίο εάν αποδειχθεί θα βοηθήσει ώστε η επιστροφή σε μία πιο ομαλή κατάσταση για κοινωνία και οικονομία να επιταχυνθεί. 

Στο ευρύτερο ταμπλό του ΧΑ, η Βιοχάλκο δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις αφού είναι στο -2%, ενώ Λάμδα, ΟΤΕ, Πειραιώς, Εθνική, ΕΧΑΕ και Jumbo ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΛΠ και Motor Oil. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Coca Cola, ενώ ο Σαράντης είναι στο +1,14% και η Aegean στο +1,02%. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής, ο Titan και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.