Ελληνικό Χρηματιστήριο

Άνοδος με τραπεζική ανάκαμψη για το Χρηματιστήριο

Η ανοδική αντίδραση για τον τραπεζικό κλάδο στηρίζει τη θετική πορεία της ελληνικής αγοράς, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις τάσεις που επικρατούν στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για το ΑΕΠ του α΄τριμήνου 2020 και στα στοιχεία απασχόλησης που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 594,14 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,02%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,24 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 8 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+3,27%), της Eurobank (+3,00%), της Viohalco (+2,80%) και της Πειραιώς (+2,14%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,23%) και της Τιτάν (-0,18%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,59%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,95%), ενώ μικρές απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων(-0,23%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex (+10,09%) και Unibios (+8,19%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ (-3,22%) και Byte Computer (-2,84%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Ματώνουν» οι τραπεζικές μετοχές με απώλειες σχεδόν 8%

Η διαγραφή τριών τραπεζικών μετοχών από τον βασικό δείκτη της MSCI και η μεταφορά τους στο δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης οδηγεί σε σημαντικές εκροές κεφαλαίων. Αυξημένη σήμερα η αξία των συναλλαγών.