ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:29
Φωτο: Shutterstock

Κατοχύρωση κερδών και πιέσεις σε Ευρώπη, αμερικανικά futures

Πτωτική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την ανοδική πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, κυρίως εξαιτίας ρευστοποιήσεων κερδών, ιδιαίτερα στη γερμανική αγορά. 

Η διάθεση για κατοχύρωση κερδών, ιδιαίτερα στο γερμανικό χρηματιστήριο, το οποίο «έτρεξε» εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, αλλά και η επανεξέταση των δεδομένων για την παγκόσμια οικονομία οδηγούν χαμηλότερα τις διεθνείς αγορές. 

Πτώση 0,23% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με ις μετοχές τραπεζών και αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν άνω του 3%, ενώ αντίθετα οι τίτλοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ενισχύονται 1,6%. 

Στο -0,92% ο DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,77% και τον CAC 40 να κινείται 0,7% χαμηλότερα. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τους δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 να αποδυναμώνονται 1,9% και 1,3% αντίστοιχα. 

Το θετικό momentum στις αγορές, μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, «σκοτείνιασε» η εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 5,2%, δηλαδή τη μεγαλύτερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη Fed η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τη βασική προσοχή να αφορά τις προοπτικές για τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η τράπεζα θα συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Πτωτικές τάσεις και για τα αμερικανικά futures, με τους τρεις βασικούς δείκτες να υποχωρούν από 0,2% έως και 0,55%. 

«Μεικτές» τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,38%, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο Hang Seng όσο και ο Shanghai Composite με κέρδη 1% και 0,62% αντίστοιχα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης αίθουσα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στα χρηματιστήρια με φόντο τις νέες ελπίδες αποκλιμάκωσης της κρίσης

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, άνοδος κοντά στο +1% για τις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη και στη Wall Street. Στο επίκεντρο η πρόταση 15 σημείων που κατέθεσε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω προσδοκιών αποκλιμάκωσης

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο. Δεν λειτουργεί σήμερα το ΧΑ λόγω 25ης Μαρτίου.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.