ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κατοχύρωση κερδών και πιέσεις σε Ευρώπη, αμερικανικά futures

Πτωτική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την ανοδική πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, κυρίως εξαιτίας ρευστοποιήσεων κερδών, ιδιαίτερα στη γερμανική αγορά. 

Η διάθεση για κατοχύρωση κερδών, ιδιαίτερα στο γερμανικό χρηματιστήριο, το οποίο «έτρεξε» εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, αλλά και η επανεξέταση των δεδομένων για την παγκόσμια οικονομία οδηγούν χαμηλότερα τις διεθνείς αγορές. 

Πτώση 0,23% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με ις μετοχές τραπεζών και αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν άνω του 3%, ενώ αντίθετα οι τίτλοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ενισχύονται 1,6%. 

Στο -0,92% ο DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,77% και τον CAC 40 να κινείται 0,7% χαμηλότερα. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τους δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 να αποδυναμώνονται 1,9% και 1,3% αντίστοιχα. 

Το θετικό momentum στις αγορές, μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, «σκοτείνιασε» η εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 5,2%, δηλαδή τη μεγαλύτερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη Fed η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τη βασική προσοχή να αφορά τις προοπτικές για τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η τράπεζα θα συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Πτωτικές τάσεις και για τα αμερικανικά futures, με τους τρεις βασικούς δείκτες να υποχωρούν από 0,2% έως και 0,55%. 

«Μεικτές» τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,38%, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο Hang Seng όσο και ο Shanghai Composite με κέρδη 1% και 0,62% αντίστοιχα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανάσα» από τη Fed στη Wall Street, σταθερή η νομισματική πολιτική

Η πολιτική της Fed θα παραμείνει χαλαρή έως ότου επιτευχθεί πρόοδος στον διπλό στόχο που έχει θέσει για πλήρη απασχόληση και σταθεροποίηση των τιμών. Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις ανακοινώσεις της Fed.
ΑΓΟΡΕΣ

Η αβεβαιότητα για την οικονομία κρατάει χαμηλά τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street και τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προβληματίζουν τους επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών.