Η εκτόξευση 14% της Boeing έσωσε την παρτίδα στη Νέα Υόρκη

Παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε με μεγάλα κέρδη μετά τα νέα για τις δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max. Σε νέο υψηλό ο χρυσός.

Στις 580 μονάδες έφτασε η άνοδος του Dow Jones σε μία συνεδρίαση όπου Boeing οδήγησε τους δείκτες σε θετικά πρόσημα, ενώ κατέγραψε άνοδο που έφτασε το 14,4%. Η θετική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ήρθε κυρίως από την είδηση ότι ξεκίνησαν σήμερα οι δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max.

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,32% ή 580 μονάδες, στις 25.575, ο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 1,47% στις 3.053 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 9.874 μονάδες.

Ανοδικά έκλεισαν τα futures του χρυσού, με τις τιμές να φτάνουν σε υψηλό εξαμήνου, το υψηλότερο εδώ και τέσσερα χρόνια καθώς οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στο γνωστό «ασφαλές» καταφύγιο την ώρα που αναζωπυρώνεται οι φόβοι για το επόμενο κύμα της πανδημίας. Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου, έκλεισε με άνοδο 0.05% στα 1.781,20 δολάρια η ουγγιά.

Η επενδυτική όρεξη για ρίσκο φαίνεται να είναι περιορισμένη και ευρύτερα η αγορά βρίσκεται υπό πίεση καθώς τόσο την Παρασκευή όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, που πλέουν χαρακτηρίζονται ως hot spots της πανδημίας, όπως η Φλόριντα, το Τέξας, η Αριζόνα και η Καλιφόρνια αναθεώρησαν τα σχέδιά τους για επανεκκίνηση της οικονομίας και επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για το οικονομικό outlook.

«Ο χρυσός συνεχίζει να προχωρά στην επόμενη τεράστια δοκιμή του, να φτάσει τα 1.800 δολάρια», δήλωσε ο Craig Erlam, στρατηγικός αναλυτής αγορών στην πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών OANDA με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Με μεγάλα κέρδη έκλεισε και το αργό. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 3,1% και έκλεισε στα 39,70 δολ. το βαρέλι. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,63%. Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1240 δολ. από 1,1222 την Παρασκευή.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων παρουσίασε αύξηση 44,3% σε σχέση με τον Απρίλιο που είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 2001 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων. Μάλιστα, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο κατά 15%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.