Φώτο: Shutterstock

Μικτά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακά κέρδη στα futures

Εν αναμονή της κατάθεσης του επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο οι επενδυτές στις ΗΠΑ.

Με μικτές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διαγράφοντας κάποιες από τις πρωινές απώλειες, καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού διατηρούνται, παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Μικρές μεταβολές και στα futures της Wall Street εν αναμονή της κατάθεσης του επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο. 

Ειδικότερα, ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,15%, με τις τράπεζες να υποχωρούν πάνω από 1% και τον κλάδο της τεχνολογίας να σημειώνει άνοδο 0,8%.

Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,66%, ο CAC 40 στη Γαλλία ενισχύεται 0,33%, ενώ απώλειες 0,31% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,17% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,04%. 

Στη Wall Street, τα futures του Dow καταγράφουν οριακά κέρδη 0,05%, του S&P ενισχύονται 0,14%, ενώ του Nasdaq κερδίζουν 0,06%. 

Στα επιχειρηματικά νέα, η Shell ανακοίνωσε πως θα εμφανίσει απομειώσεις έως και 22 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, με τη μετοχή της να υποχωρεί 1,9%. 

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ομιλίας τόσο του προέδρου της Fed, Ζερόμ Πάουελ, όσο και του υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, σχετικά με τις κινήσεις αντιετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας του, ο Πάουελ θα τονίσει ότι η αβεβαιότητα διατηρείται και τα μεγέθη της παραγωγής και απασχόλησης βρίσκονται αρκετά μακριά από τα επίπεδα προ-κρίσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτά πρόσημα σε Wall Street και Ευρώπη με το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και οι ανησυχίες για τις εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κινούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα. Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν και οι ευρωαγορές.