Φωτο: Shutterstock

Ανακάμπτει άνω των 650 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ

Σημαντικά κέρδη, για μία ακόμη συνεδρίαση, για τραπεζικές μετοχές και υψηλή κεφαλαιοποίηση, με το ΧΑ να «εναρμονίζεται» με τις ευρωπαϊκές αγορές. 

Θετική πορεία ακολουθεί η ελληνική αγορά συνεχίζοντας την προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, η οποία, σήμερα τουλάχιστον, εμφανίζει αρκετές πιθανότητες να είναι επιτυχής. 

Οι θετικές ειδήσεις για την εύρεση θεραπείας κατά του κορονοϊού επηρεάζουν τις διαθέσεις και στη Λεωφόρο Αθηνών, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενισχύονται άνω του 1%. 

Για μία ακόμη συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά και σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν ικανοποιητικά κέρδη. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 653,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,91%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 7,19 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 10 πτωτικά και επτά παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,47%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Εθνικής (+3,36%), Πειραιώς (+3,31%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,61%) και Ελλάκτωρ (+1,68%). Αντιθέτως, πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Coca Cola (-0,49%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,32%) και Ταξιδίων και Αναψυχής (+1,75%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (-0,48%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Κυριακούλης (4,04%) και Μοτοδυναμική (3,81%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Παϊρης (-8,73%) και Αγροτικός Οίκος Σπύρου (-4,16%).
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ