Φώτο: Shutterstock

Τραπεζική στήριξη και χαμηλός τζίρος για το Χρηματιστήριο 

Επιλεκτικές οι αγοραστικές κινήσεις κατά κύριο λόγο σε τραπεζικές μετοχές και τίτλους της  υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η ελληνική αγορά, με βασικό της χαρακτηριστικό, όμως, για μία ακόμη συνεδρίαση τον εξαιρετικά χαμηλό τζίρο των συναλλαγών, γεγονός που υποδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος εκ μέρους των επενδυτών.

Οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο σημειώνοντας σημαντική άνοδο, ενώ σε θετική πορεία κινείται εν γένει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, με επιλεκτικές κινήσεις σε συγκεκριμένους τίτλους εταιρειών που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όπως η Lamda (+2,83%), με την επίσημη για αύριο έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, αλλά και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,58%), μετά την εντυπωσιακή υποδοχή του ομολόγου της. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 651,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,55%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 17,36 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 61 μετοχές, 22 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,34%.

Κέρδη άνω του 2,5% για τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, ενώ καλύτερη είναι η απόδοση για Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες ενισχύονται 3,95% και 3,57% αντίστοιχα. Μοναδική μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που κινείται αρνητικά είναι αυτή της Coca-Cola (-1,35%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,92%) και Προσωπικών Προϊόντων (+3,48%), ενώ απώλειες σημειώνουν οι δείκτης των Τροφίμων (-1,32%) και Υγείας (-0,49%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ