Φώτο: Pixabay

Στο «συν» οι δείκτες της Wall Street μετά το άλμα της απασχόλησης

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι κεντρικοί Δείκτες της Wall Street μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας από τα τελευταία νέα για δημιουργία 4,8 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Με κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού περιορίστηκαν δίνοντας τη θέση τους σε ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας μετά από μια εντυπωσιακά καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. «Η οικονομία βρυχάται» σχολίασε ο Τράμπ. Υπενθυμίζεται ότι αύριο η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,36% ή 92 μονάδες, στις 25.827 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 3.130 μονάδες και ο Nasdaq «έπιασε» νέα επίπεδα ρεκόρ, καταγράφοντας κέρδη 0,52% στις 10.207 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 2,1% στα 40,65 δολάρια ανά βαρέλι. Ανοδικά έκλεισε σήμερα και ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου ενισχυμένος κατά 0,2%, στα 1.784 δολ. ανά ουγγιά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός θα λάβει ώθηση από τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%. ενώ  το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1237 δολ. από 1,1252 χθες.

Η Φλόριντα ανέφερε μια ημερήσια αύξηση περισσότερων από 10.000 κρουσμάτων του κορονοϊού. Η άνοδος των νέων λοιμώξεων ώθησε τους επενδυτές να επανεκτιμήσουν τα bullish στοιχήματα τους σε μετοχές που συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι μετοχές κρουαζιέρας υποχώρησαν από τα υψηλά μετά το lockdown. Ενδεικτικά, η American Airlines πέρασε σε αρνητικά πρόσημα αφού έφτασε στο υψηλό της περιόδου των 13,42 δολ..

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε αύξηση κατά 4,8 εκατ. εμφάνισαν τον Ιούνιο οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 11,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, που εξέπληξαν τους οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν να δημιουργηθούν 2,9 εκατ. θέσεις, ενώ τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 12,4%.

Η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας σηματοδότησε μεγάλο άλμα από την αύξηση των 2,7 εκατ. θέσεων του Μαΐου, ενώ το μέγεθος του Ιουνίου αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε μεγαλύτερη των προσδοκιών αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1,427 εκατ. την εβδομάδα έως τις 27 Ιουνίου, με τους οικονομολόγους να αναμένουν άνοδο 1,38 εκατ.. 

Πρόκειται για την 15η διαδοχική εβδομάδα, όπου οι αιτήσεις παραμένουν πάνω από το επίπεδο του 1 εκατ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.