ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο η νέα διάθεση 10ετών ομολόγων

Σε 1,55% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών, σε εξέλιξη η διαδικασία. Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Άνοιξε το βιβλιο προσφορών για την προσφορά νέων ομολόγων στο πλαίσιο της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο 2029. 

Η αρχική τιμολόγηση (guidance), που αποτελεί το «πλαφόν» επιτοκίου για αυτή τη διάθεση τίτλων, διαμορφώνεται στο 1,55%, δηλαδή σε ιστορικό χαμηλό για το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι μεγάλη δεδομένων των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων στην ευρωζώνη, που καθιστά το «ελληνικό» 1,55% εξαιρετικά ελκυστικό για τους επενδυτές.

BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan είναι οι συνδιοργανωτές της έκδοσης, οι οποίες είχαν «τρέξει» και την έκδοση του Μαρτίου.

Σχολιάζοντας την έκδοση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «η Ελλάδα στοχεύει σε μια επιτυχημένη έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου. Στόχος είναι η έκδοση να ολοκληρωθεί με καλή διασπορά και χαμηλό κόστος δανεισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Omologa, bonds
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Κάτω από το όριο του 4% μετά από τρεις μήνες το 10ετές

Νέα ώθηση στις αγορές των ομολόγων έδωσαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η ικανοποιητική αύξηση των θέσεων εργασίας προκαλεί αυξημένες πιέσεις στη Fed για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της.
Bonds, Omologa, EU, Evropaiki Enosi
ΑΓΟΡΕΣ

«Αλμυρό» επιτόκιο 4,44% για άντληση 200 εκατ. στην επανέκδοση του 10ετούς

Από τους επενδυτές προσφέρθηκαν 1,026 δισ. ευρώ για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου. Όπως είχε αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση.
ΑΓΟΡΕΣ

Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο

Ο ΟΔΔΗΧ βγαίνει ξανά στις αγορές με έκτακτη δημοπρασία υφιστάμενου ομολογιακού τίτλου και στοχεύει να εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Η τρέχουσα απόδοση του συγκεκριμένου ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνεται στο 4,7%.
bonds_corp
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχωρούν συνεχώς οι τιμές των ομολόγων, υπερβολική η αύξηση του spread

Ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε πτώση 4,5% τον Σεπτέμβριο, ενώ υποχώρησε περαιτέρω, στις 547 μονάδες, στα μέσα Οκτωβρίου και η μεσοσταθμική απόδοση έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό στο 4,3%.