Φωτο: Shutterstock

Με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο η νέα διάθεση 10ετών ομολόγων

Σε 1,55% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών, σε εξέλιξη η διαδικασία. Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Άνοιξε το βιβλιο προσφορών για την προσφορά νέων ομολόγων στο πλαίσιο της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο 2029. 

Η αρχική τιμολόγηση (guidance), που αποτελεί το «πλαφόν» επιτοκίου για αυτή τη διάθεση τίτλων, διαμορφώνεται στο 1,55%, δηλαδή σε ιστορικό χαμηλό για το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι μεγάλη δεδομένων των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων στην ευρωζώνη, που καθιστά το «ελληνικό» 1,55% εξαιρετικά ελκυστικό για τους επενδυτές.

BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan είναι οι συνδιοργανωτές της έκδοσης, οι οποίες είχαν «τρέξει» και την έκδοση του Μαρτίου.

Σχολιάζοντας την έκδοση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «η Ελλάδα στοχεύει σε μια επιτυχημένη έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου. Στόχος είναι η έκδοση να ολοκληρωθεί με καλή διασπορά και χαμηλό κόστος δανεισμού».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ομόλογα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ

Τα νέο κύμα ανόδου των τιμών που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ οδήγησε στην εγχώρια αγορά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0,65% από 0,69% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 0,027% από 0,032% και του 15ετούς στο 0,885% από 0,886%.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Aρνητική και πάλι η απόδοση του 5ετους ομολόγου

H περιορισμένη προσφορά τίτλων στη δευτερογενή αγορά σε συνδυασμό με την αγοραστικές παρεμβάσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούν το βασικό μοχλό που συμπιέζει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.