Φώτο: Shutterstock

Ράλι στο ελληνικό 10ετές εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία στη Σύνοδο

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχωρεί στο 1,129% (από 1,21% στην προηγούμενη συνεδρίαση).

Ράλι κάνουν τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα, έπειτα από το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες της ΕΕ φαίνεται να είναι έτοιμες να συμφωνήσουν για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχωρεί στο 1,129% (από 1,21% στην προηγούμενη συνεδρίαση). Παράλληλα, η προσδοκία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ώθησε προς τα πάνω και την ισοτιμία του ευρώ, η οποία ξεπέρασε το 1,14 δολάρια. 

Η τελευταία πρόταση για τη διάθεση 390 δισ. ευρώ από το ταμείο με τη μορφή επιχορηγήσεων και του υπόλοιπου ποσού με τη μορφή δανείων έχει ικανοποιήσει τις χώρες που αντιδρούσαν - όπως την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία - σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg.

«Δεν είναι τόσο ο βαθμός της οικονομικής στήριξης που θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την αντίδραση των επενδυτών στο ταμείο ανάκαμψης, αλλά μάλλον το αν μπορεί να επιτευχθεί μία συναίνεση για να διαβεί (η ΕΕ) τον Ρουβίκωνα της κοινής ανάληψης χρέους», δήλωσαν αναλυτές της Rabobank, προσθέτοντας: «Φαίνεται ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να διαβεί (η ΕΕ) την έως σήμερα απαράβατη γραμμή της κοινής ανάληψης χρέους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ