Φώτο: Pixabay

Τα αποτελέσματα ενίσχυσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κέρδη 300 μονάδων για τον Dow

Σωρεία αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας οι επενδυτές στις ΗΠΑ.

Κέρδη καταγράφει για τέταρτη διαδοχική ημέρα ο Dow Jones, ενώ με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,5%, περιορίζοντας τα κέρδη του έπετα από την ανακοίνωση του PMI της Ευρωζώνης που διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων στις 56,5 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,47%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,9%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,14%. Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +0,64%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,26%.

Στα αποτελέσματα, η Commerzbank εμφάνισε μικρότερη των εκτιμήσεων μείωση στα καθαρά κέρδη, κατά 21%, στα 220 εκατ. ευρώ με τη μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 5%.

Η γερμανική ασφαλιστική Allianz ανακοίνωσε πτώση 29% στα καθαρά κέρδη του δευτέρου τριμήνου, ωστόσο ανέφερε ότι το δεύτερο μισό του 2020 θα είναι καλύτερο από το πρώτο. 

Η BMW εμφάνισε ζημιές 666 εκατ. ευρώ, ενώ είπε ότι τα προ φόρων κέρδη του 2020 θα είναι σημαντικά μικρότερα από εκείνα του 2019. Η μετοχή της υποχώρησε άνω του 3%. 

Παράλληλα, η μετοχή της Deutsche Post ενισχύθηκε 2,5%, με 19% αύξηση στα λειτουρικά κέρδη του β' τριμήνου, ενώ η Ahold Delhaize κέρδισε 5%, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν άνω των προσδοκιών λόγω των διαδικτυακών αγορών στη διάρκεια των lockdowns. 

Στη Wall Street, οι δείκτες ενισχύονται με στήριγμα τις ελπίδες για το εμβόλιο του κορονοϊού και τα ισχυρά αποτελέσματα της Disney. Παράλληλα, στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συμφωνήσουν ως το τέλος της εβδομάδας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% ή 300 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,57%, ενώ ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,4%. 

Παράλληλα, ο χρυσός συνεχίζει να καταγράφει ιστορικά υψηλά, με την τιμή του spot να φτάνει έως και τα 2.041 δολάρια. 

Καταλύτης φαίνεται πως είναι και η μετοχή της Disney που ενισχύεται άνω του 10%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε εχθές κέρδη 8 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ζημιές της τάξης των 64 σεντς. Επίσης, η Johnson & Johnson ενισχύεται σχεδόν 1%, έπειτα από τη συμφωνία της με την αμερικανική κυβέρνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ