Φωτο: Shutterstock

Πτώση σε Ευρώπη και futures παρά την αισιοδοξία για το αμερικανικό πακέτο

Ισχυρή άνοδος για τη βρετανική λίρα, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit ότι μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία είναι «εφικτή».

Πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, και άνω του 1%, σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ απώλειες καταγράφουν και τα αμερικανικά futures, παρά τις ελπίδες για μια συμφωνία επί ενός νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας και παρά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 1,16%. Ο DAX στη Γερμανία καταγράφει πτώση 1,35%, ο CAC 40 στη Γαλλία χάνει 1,43%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο -1,55%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1,22%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται με πτώση 1,19%.

Η βρετανική λίρα βρέθηκε να ενισχύεται 0,8% έναντι του δολαρίου, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit ότι μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία είναι «εφικτή» εάν και οι δύο πλευρές εργαστούν σκληρά για να ξεπεράσουν τα δύσκολα σημεία τις επόμενες ημέρες.

«Μια συμφωνία είναι εφικτή εάν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να εργαστούν εποικοδομητικά, να συμβιβαστούν και να εργαστούν για να σημειωθεί πρόοδος επί της βάσης των νομικών κειμένων και εάν καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες να επιλύσουμε τα δύσκολα σημεία», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Ericsson ενισχύθηκε σχεδόν 8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων και επαναδιατύπωσε το ετήσιο outlook. Κέρδη 1% και για τη μετοχή της Nestle, η οποία παρά την πτώση των πωλήσεων αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους. 

Τα futures του Dow υποχωρούν οριακά 0,04%, του S&P 500 το ίδιο, ενώ του Nasdaq χάνουν 0,16%.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πελόσι, Ντρου Χάμιλ, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πλησίασαν περισσότερο κοντά σε μία συμφωνία για ένα νέο πακέτο βοήθειας, έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία 45 λεπτών που είχαν χθες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ «οι δύο πλευρές έχουν σοβαρή πρόθεση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ