ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Brexit
Shutterstock

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, επικοινώνησε εχθές το απόγευμα με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ, σε μια προσπάθεια απεμπλοκής της κατάστασης.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες συνεχίζουν το πινγκ πονγκ, καλώντας αμοιβαία η μια πλευρά να κάνει ένα βήμα προς την άλλη, για την απεμπλοκή των εμπορικών διαπραγματεύσεων μετά το Brexit που έχουν βαλτώσει περισσότερο από ποτέ.

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, επικοινώνησε εχθές το απόγευμα με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ, σε μια προσπάθεια απεμπλοκής της κατάστασης.

«Το μήνυμά μου: Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον λίγο χρόνο που μας απομένει. Η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή», έγραψε στο Twitter ο Μπαρνιέ, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ έκανε γνωστό ότι η συζήτηση ήταν «εποικοδομητική» αλλά ότι «η κατάσταση» παραμένει «η ίδια με χθες».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ωστόσο να μείνουν σε επαφή. Τη Δευτέρα, ο Μισέλ Μπαρνιέ είχε δηλώσει ότι η ΕΕ παραμένει «διαθέσιμη για την εντατικοποίηση» των συνομιλιών, για πρώτη φορά «στη βάση των νομικών κειμένων». 

Ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ περιορίστηκε να «σημειώσει» την πρόταση αυτή, ζητώντας «θεμελιώδη αλλαγή προσέγγισης από την ΕΕ». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Άντι Μπέρναμ: Μια πιθανή επιστροφή του ΗΒ στην ΕΕ είναι στο τραπέζι

Ο Άντι Μπέρναμ δήλωσε πως η επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ είναι μία από τις επιλογές για το μέλλον των σχέσεων με την Ένωση, περιλαμβάνοντας και εναλλακτικές όπως η παραμονή στο status quo ή η τελωνειακή ένωση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν συνθήκη για το καθεστώς του Γιβραλτάρ

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν συνθήκη για το Γιβραλτάρ, χαλαρώνοντας τα μέτρα στα σύνορα και τερματίζοντας χρόνια αβεβαιότητας. Κάτοικοι Γιβραλτάρ και Ισπανίας θα περνούν πιο ελεύθερα τα σύνορα με απλό δελτίο διαμονής ή ταυτότητα.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα χρόνια μετά το Brexit, ήρθε η ώρα ευρωπαϊκού ρεαλισμού

Δέκα χρόνια μετά το Brexit, νέα έρευνα δείχνει ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου δεν οδήγησε σε διάσπαση της ΕΕ. Η πλειοψηφία των Βρετανών θα επέλεγε παραμονή στην Ένωση, ενώ το αρχικό κύμα αισιοδοξίας έχει πλέον μετατραπεί σε απαισιοδοξία.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανοί: 2 στους 3 θεωρούν αρνητικό το Brexit, 10 χρόνια μετά

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Βρετανών πιστεύουν πως το Brexit είχε αρνητικό αντίκτυπο στη χώρα, αυξάνοντας το κόστος ζωής και πλήττοντας την οικονομία, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ότι ήταν λάθος η αποχώρηση από την ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του ECFR.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αναπληρωτής Υπ. Εμπορίου θέλει επιστροφή στην ΕΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ όσο ζει, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε το Brexit στην οικονομία και τη βαθιά απογοήτευσή του με το αποτέλεσμα.