ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Το λιανικό εμπόριο έριξε την Wall Street

Οι αβέβαιες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η πτώση των λιανικών πωλήσεων που διέψευσε τις προβλέψεις, οδήγησαν την Wall Street σε αρνητικό έδαφος.

Με τις ανησυχίες για τις εξελίξεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να υφίστανται, η πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που διέψευσε τις προσδοκίες για αντίθετη πορεία οδήγησε την Wall Street να κλείσει σε αρνητικό πρόσημο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον Σεπτέμβριο, καθώς τα νοικοκυριά περιόρισαν τις δαπάνες για οχήματα, δομικά υλικά και διαδικτυακές αγορές.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3% και αυτή ήταν η πρώτη πτώση των λιανικών πωλήσεων από τον Φεβρουάριο, ενώ απαισιόδοξη δείχνει η εικόνα για την αμερικανική οικονομία σύμφωνα με πολλές εταιρείες.

Στον απόηχο των αρνητικών ειδήσεων ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,08% στις 27.003 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε απώλειες 0,19% κλείνοντας στις 2.990 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,3% και βρέθηκε στις 8.124 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι τεχνολογικές μετοχές, μικτά πρόσημα για Dow - S&P 500

Αρνητικά ήταν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις 117.000 θέσεις έναντι πρόβλεψης για 225.000 νέες θέσεις. Στη Γερουσία το πακέτο Μπάιντεν.