Φωτο: Shutterstock

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, +2% στις τράπεζες

Ισχυρή άνοδος στον τραπεζικό κλάδο, έπειτα από τα αποτελέσματα της Barclays. Ενθαρρυντικά νέα και από το μέτωπο του κορονοϊού, καθώς η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε πλήρως στις ΗΠΑ.

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μικρή άνοδο καταγράφουν και τα αμερικανικά futures, βρίσκοντας στήριξη σε ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και την πρόοδο που δείχνει να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ. 

Εχθές, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. «Εάν δεν υπήρχε πρόοδος θα σταματούσα αμέσως. Κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια. Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε η κα Πελόζι. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, η εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη συνεχίζεται, ωστόσο σε μια εξέλιξης αισιοδοξίας οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στη ρεμδεσιβίρη ως θεραπεία κατά της Covid-19. 

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI Οκτωβρίου στην Ευρωζώνη

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%, με τον τραπεζικό δείκτη στο +2,3%. 

Ο DAX στη Γερμανία καταγράφει άνοδο 0,85%, ο CAC 40 στη Γαλλία κερδίζει 1,11%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +1,07%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,96%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται με άνοδο 0,92%.

Η μετοχή της Barclays καταγράφει άνοδο άνω του 4%, καθώς η βρετανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη 611 εκατ. λιρών (797,7 εκατ. δολ.) για το διάστημα του τρίτου τριμήνου, υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος των εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 273,5 εκατ. λιρών.

Άνοδος 3,7% και για την HSBC και 2,8% για την Banco Santander

Τα futures του Dow σημειώνουν κέρδη 0,14%, του S&P 500 0,11%, ενώ του Nasdaq χάνουν 0,13%.

Εχθές, η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα ανόδου για τη Wall Street, με χείρα βοηθείας και από την αισιοδοξία που υπάρχει για συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης. 

Κέρδη 0,54% για τον Dow Jones στις 28.363,66 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,57% στις 3.455,10 μονάδες, ενώ απώλειες μόλις 0,02% εμφάνισε ο Nasdaq στις 11.662,91 μονάδες. 

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που στήριξαν τόσο τον Dow Jones όσο και τον S&P 500, με τους τίτλους των JPMorgan Chase και Morgan Stanley να ενισχύονται 3,4% και 2,6% αντίστοιχα, ενώ κέρδη της τάξης του 1,9% εμφάνισε η Citigroup.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.